Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ακίνητα: Οι άνεργοι πληρώνουν, η εκκλησία ευλογεί

- Advertisement -

Η κυβέρνηση ξέχασε τις ευαισθησίες προς ανέργους και πολύτεκνους διπλασιάζοντας τον φόρο στα ακίνητα, αλλά συνεχίζει (προκλητικά) να μην αγγίζει τα “θεία”. Όπου “θεία”, βάλε την περιουσία της Εκκλησίας που “ως εκ θαύματος” δεν αγγίζεται από τα νέα μέτρα που γονατίζουν το ποίμνιο. Ο Ιερώνυμος, πάντως, δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν ζήτησε εξαίρεση.

Πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος “εξευμενισμού” των τροϊκανών. Ανάμεσά τους και οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι. Μάντεψε ποιος εξαιρείται ξανά από τα νέα, “καταδρομικά” μέτρα. Η εκκλησία!
Σύμφωνα με τις τελικές διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, η νέα επιβάρυνση που θα επιφέρει στους ιδιοκτήτες η έκτακτη εισφορά κυμαίνεται από 3 ευρώ για τις περιοχές με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ και κλιμακώνεται έως τα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τιμές ζώνης από 5.000 ευρώ και πάνω. Η επιβάρυνση αυτή, όμως, είναι ουσιαστικά έως και κατά 25% υψηλότερη, καθώς για τα ακίνητα παλαιότητας έως και 25 ετών θα επιβάλλεται συντελεστής προσαύξησης έως και 1,25.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο απαλλάσσει από την καταβολή του ειδικού τέλους τα ακίνητα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α., στους ναούς, στις Ιερές Μονές, στο Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά, στο Άγιο Όρος, στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα θρησκευτικά ιδρύματα γενικώς, αλλά και σε αυτά που ανήκουν σε αναγνωρισμένα ξένα θρησκευτικά δόγματα.
Μην παρεξηγείτε την κυβέρνηση. Απλά, μας δείχνει το δρόμο του Θεού. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Δεν γίνεται ο κόσμος να ξυπνάει καθημερινά με το φόβο μην ανακοινωθούν κι άλλα μέτρα και η κυβέρνηση απλά να σφυρίζει αδιάφορα. Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Δεν είναι δυνατόν να μην συμπονούν τον πολίτη. Απλά, όντας φαν του δίστιχου “η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα”, σε πρώτη ανάγνωση σώζουν τις δικές τους ψυχές, χαϊδεύοντας τον κλήρο.
Κατά τ’ άλλα, σε ερώτηση της Όλγας Τρέμη στον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, για το ποια είναι η θέση του σχετικά με την εξαίρεση της εκκλησίας και την επιβάρυνση ανέργων και πολύτεκνων, ο χαμογελαστός κύριος Καστανίδης α) έκανε ότι δεν άκουσε για την Εκκλησία, β) είπε πως οι άνεργοι είναι σε χειρότερη μοίρα από τους πολύτεκνους και γ) άφησε να εννοηθεί ότι στο υπουργικό Συμβούλιο θα ξανασυζητηθούν οι όροι σχετικά με τους ανέργους.
Τώρα, μάλιστα. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε να εξαλείψει την αδικία. Ευλόγησον!
Τόσο φόβο (με την έννοια του σεβασμού όπως και στο “η γυνή να φοβήται τον άνδρα”) προς το πρόσωπο της Εκκλησίας, δεν πρέπει να είχε άλλη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά. Το respect της κυβέρνησης Παπανδρέου στην Εκκλησία, συγνώμη, αλλά φέρνει στο νου 70s, τανκς, συνταγματάρχες και απολυταρχικά καθεστώτα που έκαναν μια περατζάδα κι από τα μέρη μας.
Εν τω μεταξύ, ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας δίνει προθεσμία 45 ημερών στους πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές για να ξοφλήσουν το ρεύμα πριν τους το κόψουν. Να και οι “λαρτζιές” από το κράτος.
Τι λέει η εκκλησία για όλα αυτά; “Δίνει στεγνά” την κυβέρνηση, αφού “η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων”, διευκρινίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.
Για τα μάτια του κόσμου (ή απλά γιατί έφαγαν άγριο κράξιμο), πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ φέρεται να αντέδρασαν πολύ έντονα τηλεφωνόντας στο γραφείο του γραμματέα τους, Βασίλη Έξαρχου, ζητώντας να συμπεριληφθεί στο νέο χαράτσι και η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας.
Θαύμα! Μετά τους Αγανακτισμένους πολίτες, μας προέκυψαν και οι Αγανακτισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
πηγή : cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog