Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταστρέφουν οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά ένα ολόκληρο λαό!

- Advertisement -

Θα ήταν χρήσιμο να επαναλάβω την χθεσινή θέση ότι το Ελληνικό Χρέος επηρεάζει την Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους κατά 2%-3%. Για να εξηγούμαστε αυτό ακριβώς το ποσοστό δείχνει η ποσοστιαία αναγωγή του Ελληνικού Χρέους στο σύνολο του Ευρωπαϊκού.


Είτε αρέσει τους θαυμαστές του Γιώργου Παπανδρέου είτε όχι, αυτό το ποσοστό δίνουν τα μαθηματικά. Τα μαθηματικά επίσης μας δίνουν άλλο ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ότι η Ελλάδα ως προς το συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) ήταν το 2009 16 στην κατάταξη των 20 πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου.
Δηλαδή η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός υπομένουν όσα υπομένουν παρ’ ότι το δημόσιο χρέος της χώρας είναι το 2%-3% του χρέους των χωρών της ευρωζώνης και ταυτόχρονα το 2009 η Ελλάδα ήταν 16η στην κατάταξη, ως προς το συνολικό χρέος, από τις 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Αυτά τα απλά για όποιον πιστεύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι απλά ένας άτυχος πρωθυπουργός που του έλαχε η μοίρα να ηγηθεί της χώρας στην πιο δύσκολη περίοδο. Απλά ο Γιώργος Παπανδρέου για λόγους που…
ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει προκάλεσε πρόωρες εκλογές προκειμένου να απομακρύνει την συντηρητική Δεξιά από την εξουσία για να αναλάβει ο ίδιος να εφαρμόσει την πιο Δεξιά και Νέο-Φιλελεύθερη πολιτική που έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα στην χώρα μας. Και όλα αυτά υπό την ιδεολογική νομιμοποίηση της Νέο-Εθνικοφροσύνης.
Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα είναι ακραίοι Νέο-Φιλελεύθεροι δεν χρειάζεται να το αποδείξει κανείς. Αρκεί να τους ακούσει να μιλάνε για τα ζητήματα του Κράτους για να καταλάβει. Τι θα ακούσει λοιπόν από αυτούς τους χούλιγκαν του Νέο-Φιλελευθερισμού. Ότι το Κράτος είναι η αιτία για την οικονομική υπανάπτυξη της χώρας. Διότι είναι σπάταλο, διεφθαρμένο αναποτελεσματικό κλπ…
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Κατ’ αρχάς και για να τελειώνουμε με τα ζητήματα διαφθοράς. Το Κράτος είναι μέρος της κοινωνίας και σίγουρα είναι διεφθαρμένο τουλάχιστον όσο είναι και η υπόλοιπη κοινωνία. Όμως ποιος είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο «το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου»;
Η Κρατική παρέμβαση με την μορφή των χρηματιστηριακών αρχών ή οι ανάδοχοι τράπεζες που διαβεβαίωναν το επενδυτικό κοινό για την αξιοπιστία των επενδυτικών προτάσεων που παρουσίαζαν στο επενδυτικό κοινό. Μα φυσικά οι χρηματιστηριακές αρχές, δηλαδή η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Μα αυτό αγαπητοί φίλοι δεν είναι κρατικό. Αποκρατικοποιήθηκε στα πλαίσια της φιλελευθεροποίησης της χρηματαγοράς επί κυβερνήσεως Σημίτη (η πρώτη μεγάλη καταιγίδα νέο-φιλελευθερισμού που έπληξε την ελληνική οικονομία). Άρα το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς, «το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου» δεν το εξέθρεψε το κράτος αλλά η περιβόητη ιδιωτική πρωτοβουλία. Θέλετε άλλο ένα τρανό παράδειγμα; Ποιο είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην παγκόσμια οικονομία μεταπολεμικά; Μα φυσικά το σκάνδαλο Enron. Που συνέβη αυτό; Μα στην πατρίδα του νεοφιλελευθερισμού, την γενέτειρα των Μπους, τις ΗΠΑ.
Πάμε τώρα στα θέματα σπατάλης και αναποτελεσματικότητας. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το Κράτος είναι το παράδειγμα προς μίμηση σε θέματα αποτελεσματικότητας και οικονομίας. Σίγουρα τα χρήματα και οι πόροι που διαθέτει το Κράτος για ένα σκοπό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά και για περισσότερα πράγματα. Έχει όμως κάποιος ανάλογο παράδειγμα; Δηλαδή μπορεί κάποιος να μας πει ποιος ιδιώτης έφτιαξε ένα νοσοκομείο γρηγορότερα και με λιγότερα έξοδα από αυτά που θα δαπανούσε το Κράτος και παρέχει στους φτωχούς καλές νοσηλευτικές υπηρεσίες με ελάχιστο ή καθόλου τίμημα; Μάλλον κανένας.
Τι θέλω να πω με αυτό. Το Κράτος από τα πανάρχαια χρόνια κάλυπτε τις ανάγκες της κοινωνίας που δεν μπορούσε να καλύψει η εκάστοτε ανθρώπινη επιχειρηματικότητα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, επίσης από τα πανάρχαια χρόνια, το Κράτος ήταν πάντα ελλειμματικό.
Η Δημοκρατίας της Αθήνας, η αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το Βυζάντιο, οι Άραβες, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο Μέγας Ναπολέων κ.λ.π. εξέδωσαν κάποια στιγμή κίβδηλο νόμισμα για να χρηματοδοτήσουν τα κρατικά ελλείμματα. Τώρα όλα αυτά τα παραδείγματα οικονομικής ιστορίας φαίνεται ότι δεν είναι ικανά για να μεταπείσουν τον Γιώργο Παπανδρέου και τους νεοφιλελεύθερους φωστήρες για την ιστορική αναγκαιότητα της ύπαρξης και της λειτουργίας του κράτους. Για αυτούς προέχει να καταργήσουν το κράτος και ας καταστρέφουν οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά ένα ολόκληρο λαό!

πηγή*

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. s-spinos:
    κι΄ όμως, πανηγυρίζουν τα δημοσιογραφικά όργανα της οικονομικής ελίτ,γιατί ήρθαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι των καπιταλιστών που σε συνεργασία με τον κυβερνητικό θίασο του ΓΑΠ,θα βάλουν σε τάξη το Ελληνικό κράτος.
    ο καπιταλισμός του δόγματος του σοκ και της καταστροφής, είναι ανέφικτο να επιστρέψει στο "κράτος πρόνοιας", και αδυνατεί να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στην καταστροφή και τη δημιουργία, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το κέρδος,στέλνοντας στην απόλυτη φτώχεια και στην εξαθλίωση το λαό,για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων πλιατσικολόγων.

    γι΄αυτό το συμπέρασμα του πάρα πάνω άρθρου (παρά το σωστό
    σκεπτικό) είναι λανθασμένο, γιατί το κράτος ως μηχανισμός
    επιβολής της εξουσίας, αντί να μικραίνει, μεγαλώνει (δες
    κατασταλτικό μηχανισμό και τρομονόμους), εκείνο που εξαφανίζουν είναι οι κοινωνικές παροχές (το κοινωνικό
    κράτος) σπέρνοντας τον τρόμο, γιατί αυτό τους συμφέρει, και γιατί έτσι μπορεί να επιβληθεί ο βάρβαρος καταστροφικός καπιταλισμός.

  2. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΣ-ΜΕΤΡΑ-ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΝ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ….ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog