Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η διώρυγα σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας!

- Advertisement -

Από 151 ΔΕΚΟ ξεκινάει η εργασιακή εφεδρεία
με προτεραιότητα σε υπαλλήλους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος που απέστειλε ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός προς τις συγκεκριμένες ΔΕΚΟ, τονίζοντας επιπλέον ότι ”τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να αναζητηθεί κατά προτεραιότητα μεταξύ εργαζομένων γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζομένων σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κοκ”.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι διευθύνσεις των εν λόγω ΔΕΚΟ πρέπει να έχουν αποστείλει μέχρι 26/9 τις προτάσεις τους για εργασιακή εφεδρεία ”οι οποίες κατά κανόνα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων του φορέα”.

Σύμφωνα με το isthmos.gr, ανάμεσα στις ΔΕΚΟ αυτές είναι και η Διώρυγα Κορίνθου! Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Α. Μούτσος, που ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος από την εξέλιξη, αφού στη Διώρυγα ήδη το προσωπικό είναι ελλιπές σε μεγάλο βαθμό, ανέφερε:
”Οι εργαζόμενοι μετά την απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και μουδιασμένοι. Μετά τις μεγάλες περικοπές στα εισόδημά τους, έρχεται τώρα και η εφεδρεία και τα πράγματα κάνουν την όλη κατάσταση αφόρητη. Μεγάλο βάρος της ευθύνης πέφτει στο σωματείο εργαζομένων, χωρίς όμως ακόμα να έχουμε βρει τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση”.
- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βρε χασαπη δημοσιογραφε? η διωρυγα εχει δυο σωματεια και οχι ενα.
    αλλα που να πατε να βρειτε τον προεδρο του αλλουνου σωματειου?
    εκει θα τα ακουσετε στερεοφωνικα και εσεις.

    παιδες και εδω εσεις εχεται ευθυνη. ειναι αδικο να ακουγεται οτι υπαρχει ενα σωματειο. υπαρχει και σωματειο ναυτικων εκει κατω.

  2. 1:42,συγγνώμη,αλλά πού να ξέρουμε εμείς τα συνδικαλιστικά σας όργανα ;;;…στείλτε μας ανακοίνωση επίσημη,να την αναρτήσουμε…ή ζητήστε να ενημερώσετε με μία συνέντευξη…

  3. μην μου πεις οτι δεν ξερεις οτι υπαρχει και αλλο σωματειο.
    εχει μπει και εχει γραψει παμπολες φορες εδω, σε διαφορα θεματα και ειναι και πολιτικο προσωπο της περιοχης μας ο εκπροσωπος του.(ονοματεπωνυμα δεν λεμε)
    δεν ειμαι εργαζομενος της διωρυγας (ευτυχως), και αρα δεν εχω καμμια εξουσιοδοτηση. απλα θεωρω οτι επειδη το γνωριζεται θα επρεπε να το λετε σαν διορθωση του αρθρου που εξεδωσε το ισθμος.gr

  4. αν εννοείς τον Κώστα Δήμου,έχει επικοινωνία με τον MiFi και έχουν και προσωπικές σχέσεις…οπότε θα ειδοποιήσω να τσεκάριε για να ενημερωθεί …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog