Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Περικοπές και στους κωφάλαλους- Τους αφήνουν χωρίς διερμηνέα

- Advertisement -

Συγκλονίζει η συμμετοχή των κωφάλαλων στο κέντρο της Αθήνας, που ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης  “Κανείς δε σας ακούει, τα μάθατε τα νέα; Σε λίγο θα χρειάζεστε εσείς διερμηνέα” γράφουν στο πανό τους οι κωφάλαλοι…
μετά τη δραστική περικοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος διερμηνείας της Νοηματικής από την ΟΜΚΕ.

Η διακοπή κάθε χρηματοδότησης για το πρόγραμμα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, που πραγματοποίησε πριν λίγο η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ), όργισε τους κωφάλαλους, οι οποίοι, νιώθοντας κοινωνικά αποκλεισμένοι, κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Οργισμένοι με τα νέα αυτά μέτρα, οι κωφάλαλοι εκίνησαν την διαμαρτυρία από το υπουργείο Οικονομικών και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

“Το Πρόγραμμα Διερμηνείας, έχει πλέον πάψει ουσιαστικά να λειτουργεί, καταδικάζοντας όλους τους κωφούς- βαρήκοους της χώρας στον κοινωνικό αποκλεισμό”, έγραφε η ΟΜΚΕ στο προσκλητήριο συμμετοχής, που έστειλε πριν δύο μέρες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το ποσό που “κόβεται” είναι της τάξεως των 100.000 ευρώ, ένα ποσό, που κάποιοι άνθρωποι, όπως οι κωφάλαλοι, το χρειάζονται πραγματικά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog