Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το παρασκήνιο της συνομιλίας Βενιζέλου – Σαμαρά

- Advertisement -

Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της ΝΔ δεν δίνεται τίποτα για το ίδιο το περιεχόμενο της συνομιλίας Σαμαρά Βενιζέλου , οι εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών είναι ότι από την κυβέρνηση ζητήθηκαν νέα μέτρα με την «εντολή» αυτά να ανακοινωθούν άμεσα.

Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους αφορούν δραστικές περικοπές στο δημόσιο τομέα και εκφράζονται φόβοι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί παρά σημαίνει «εντολή για απολύσεις».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στο eurοgroup τα τελευταία μέτρα θεωρήθηκαν ανεπαρκή καθώς υποβαθμίστηκαν από τα 2,7 δισ. που έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση σε 1,2 δισ, ποσό που δεν πληροί τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα.

Οι επιτελείς του Α.Σαμαρά παρακολουθούν με δραματικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις αναμένοντας την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου μπροστά στο ενδεχόμενο νέων μέτρων και μάλιστα πιο επώδυνων θεωρείται ότι θα κρίνει και την συνολική στάση του κυβερνώντος κόμματος.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά» σημειώνουν επιτελείς της ΝΔ και εκτιμούν ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι πιθανότερη παρά ποτέ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog