Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Δόγμα του Σοκ και ο Πλανήτης Φυλακή

- Advertisement -

Το Δόγμα του σοκ… Πρόσφατα έγινε best seller από την εβραϊκής καταγωγής Καναδή, Ναόμι Κλάιν. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο σοβαρά, διότι το περίφημο δόγμα του σοκ δεν είναι απλά ένα ενδιαφέρον βιβλίο, αλλά μια εφαρμοσμένη τεχνική κοινωνικής μηχανικής, ή αλλιώς, ένα εργαλείο στα χέρια της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκινάνε από τον οικονομολόγο Μίλτον Φρίντμαν, ιδρυτή της σχολής του Σικάγο. Τι ισχυρίζεται…

η Σχολή του Σικάγο; Η Σχολή του Σικάγο ισχυρίζεται ότι οι κοινωνίες αποτελούνται από άτομα και ότι όλοι οι  δεσμοί μεταξύ των ατόμων καταπιέζουν το άτομο και για το καλό της ατομικής ελευθερίας θα πρέπει να καταργηθούν! Άρα, η οικογένεια, το κράτος, το έθνος, οι θρησκευτικοί και πολιτιστικοί δεσμοί, τα συνδικάτα και οι συντεχνίες, τα σωματεία, τα πάντα όσα ενώνουν τους ανθρώπους και τους κάνουν να συγκροτούν ομάδες, είναι «κακά», «δεν τα θέλουμε» και πρέπει να τα διαλύσουμε. Αυτό ισχυρίζεται η Σχολή του Σικάγο.
Οι άνθρωποι αυτοί το πήγαν ένα βήμα παραπέρα από φιλοσοφική άποψη και ισχυρίστηκαν ότι όλες οι ανθρώπινες πράξεις έχουν ως κίνητρο την ιδιοτέλεια, την απληστία, και το συμφέρον και μάλιστα ότι αυτά ακριβώς τα κίνητρα είναι που οδηγούν στην πρόοδο. Δηλαδή, για να το πούμε αλλιώς, οι άνθρωποι αυτοί ανήγαγαν σε φιλοσοφική θεώρηση και εξιδανίκευσαν τα πιο ταπεινά  κίνητρα ενός ανθρώπου: την ιδιοτέλεια το συμφέρον και την απληστία! Τώρα: σε τι επηρεάζουν εμάς οι θεωρητικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις κάποιων Αμερικάνων οικονομολόγων; Η απάντηση είναι απλή: μας επηρεάζουν, διότι αυτοί οι τύποι επιβάλουν όλη τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα στις χώρες όπου ο καπιταλισμός περνάει σαν οδοστρωτήρας.
Για την Σχολή του Σικάγο, το κράτος είναι «κακό», επειδή αποτελεί εμπόδιο για τις μεγάλες εταιρείες. Το κράτος συνεπάγεται σύνορα, δασμούς, φόρους, αστυνομία, δικαιοσύνη και όλα αυτά, αποτελούν εμπόδια στην κυκλοφορία του κεφαλαίου. Το όραμα των θεωρητικών της Σχολής του Σικάγο και όλων των νεοφιλελεύθερων, είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα, χωρίς κράτη, χωρίς δημόσιες υπηρεσίες και χωρίς κοινωνικές κατακτήσεις. Αυτό είναι και το όραμα όλων των πολυεθνικών εταιρειών. Ένας κόσμος χωρίς κράτη, στη χειρότερη περίπτωση κράτη με «ξεπουλημένες» εθνικές κυβερνήσεις, όπου αυτοί με τις εταιρείες τους θα «αλωνίζουν».
Για τους θεωρητικούς της Σχολής του Σικάγο η δημοκρατία είναι και αυτή κάτι «κακό», επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βγάλει η κάλπη και εκεί που δεν το περιμένεις, μπορεί να ξεπεταχτεί ένας Ούγκο Τσάβες ας πούμε, και να σου χαλάσει τα σχέδια. Το συμπέρασμα λοιπόν στο οποίο  καταλήγει η Σχολή του Σικάγο, είναι ότι όλα αυτά θα πρέπει να εκλείψουν. Κράτη, ΕΘΝΗ, θρησκείες, δημοκρατία, όλοι οι δεσμοί που συνδέουν τα «άτομα» μεταξύ τους. Επειδή όμως αυτή η ατζέντα, δεν θα μπορούσε ποτέ να εφαρμοστεί με δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, χρειαζόμαστε λοιπόν διάφορες τεχνητές ή και φυσικές κρίσεις, που να επιφέρουν ένα είδος σοκ πάνω στις κοινωνίες. Εδώ λοιπόν μπαίνει το δόγμα του σοκ.
Στην ψυχιατρική, η κατάσταση του ΣΟΚ είναι μια φάση στην οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιδράσει στα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται και σ’ αυτή τη φάση είναι η κατάλληλη στιγμή για να κατευθύνεις τον ασθενή εκεί που θέλεις. Αν στη θέση του ασθενούς βάλουμε την κοινωνία, τι προκύπτει; Προκύπτει ότι ένας ολόκληρος λαός μπορεί να «ξεχάσει αυτά που ήξερε», αν δεχτεί αλλεπάλληλα σοκ. Μπορεί δηλαδή να βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση «μουδιάσματος», μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα, ώστε να παραιτηθεί από τα κυριαρχικά του δικαιώματα ως έθνος και να δεχτεί τα πλάνα και τις αποφάσεις των παγκοσμιοποιητών.  Αυτές τις τεχνικές του σοκ, τις εφάρμοσαν οι ανακριτές της CIA, ώστε ο ανακρινόμενος να «σπάει» και να παραδέχεται ό,τι θέλει ο ανακριτής του.
Στις κοινωνίες όμως, τα βασανιστήρια έχουν άλλη μορφή. Μια οικονομική κρίση, ίσως ένας πόλεμος, ή μια φυσική καταστροφή, ο,τιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τους παγκοσμιοποιητές, ώστε να μπουν και να αλώσουν μια χώρα εκ των έσω και να κάνουν έναν λαό να «παραμιλά». Αυτό είναι το δόγμα του σοκ και αυτή είναι η  ατζέντα των νεοφιλελεύθερων: ένα σχέδιο καταλήστευσης του πλούτου των εθνών, ώστε όλος ο πλούτος και όλη η εξουσία να μεταφερθούν στα χέρια μιας ελίτ. Αυτή είναι η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ! Όπου μπήκαν οι Αμερικάνοι τα τελευταία χρόνια εφάρμοσαν ακριβώς αυτές τις τεχνικές που συνιστούν το σοκ. Πρώτα-πρώτα, στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, μόλις έπεσαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα, οι Αμερικάνοι φρόντισαν να ανέβουν «αχυράνθρωποι», που ξεπούλησαν όλο τον εθνικό πλούτο στις πολυεθνικές.
Ύστερα, στην Σερβία με πόλεμο, οπού δεν τους έφτανε να ρίξουν τον «κακό» Μιλόσεβιτς. Αλλά, διέλυσαν όλο τον παραγωγικό ιστό και τις υποδομές της Σερβίας, ώστε να υποταχθεί πλήρως αυτή η χώρα στο άρμα των ΗΠΑ. Στην Αργεντινή! Χαρακτηριστικό παράδειγμα νεοφιλελεύθερης επέλασης με τον βραχίονα των ΗΠΑ που λέγεται ΔΝΤ. Στο Ιράκ το ίδιο όπως και στην Σερβία! Ένας «κακός», ο Σαντάμ, ευκαιρία να διαλύσουμε τη χώρα και να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή, όπως θέλουμε.
Δεν τους βγαίνει πάντα η συνταγή όμως. Στη Ρωσία δεν τους βγήκε, γιατί εκεί ξεπήδησε ένας Πούτιν, ενώ στην Αργεντινή δεν τους βγήκε, γιατί επαναστάτησε ο λαός. Είναι αδίστακτοι και θα μεταχειριστούν κάθε αθέμιτο μέσο, ώστε να εξαπατήσουν και να σοκάρουν τα έθνη και να μην μπορεί κανείς να αντιδράσει. Η ίδια η οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα, είναι εφαρμογή του δόγματος του σοκ. Έφτιαξαν μια χρηματοπιστωτική κρίση που εξελίχθηκε σε πρόβλημα δανεισμού για πολλές χώρες, ώστε να παραδώσουν αυτές οι χώρες τα οικονομικά τους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους στον έλεγχο των παγκοσμιοποιητών μέσω του ΔΝΤ.
Τα παραπάνω, δεν αποτελούν θεωρία συνωμοσίας. Είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί μαριονέττες της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που το ομολογούν, με πρώτον τον δικό μας Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ευαγγελίζεται την παγκόσμια διακυβέρνηση. Στη  χώρα μας, το δόγμα του σοκ εφαρμόζεται από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της η παρούσα κυβέρνηση. Στην αρχή τρομοκράτησε τον λαό με αναλύσεις και καταστροφολογία με spreads και cds με δραχμή και χρεοκοπία και πείνα και άλλα τέτοια παραμύθια ώστε να δεχτεί η κοινωνία την επιβολή της τρόικας και τα μέτρα που αυτό συνεπάγεται. Όποτε χρειάζεται να λάβει μέτρα και αυτό γίνεται κάθε τρεις μήνες, καταφεύγει στην τρομοκρατία πανικοβάλλοντας την κοινωνία, έτσι ώστε να δεχθεί ο λαός κάθε μέτρο που προτείνει η τρόικα αδιαμαρτύρητα. Όποτε χρειάστηκε βέβαια, εκεί που υπήρχαν αντιδράσεις, εφάρμοσε και τις πιο παραδοσιακές τεχνικές κοινωνικής μηχανικής, εμφανίζοντας την κατάλληλη στιγμή το «παρακράτος». Όλοι άλλωστε θυμόμαστε τι έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνη. Έπειτα, την όποια αντίθετη άποψη υπάρχει, την περιθωριοποιεί από τα ΜΜΕ και έτσι προχωράει η κοινωνική μηχανική στο σχέδιο της.         
 
Αυτή είναι η πραγματικότητα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.               
Ζούμε σε έναν πλανήτη φυλακή οπού  οι παγκοσμιοποιητές είναι οι δεσμοφύλακές μας. Τα πάντα είναι ελεγχόμενα απ’ αυτούς. Οι πληροφορίες από τα ξεπουλημένα νεοταξικά ΜΜΕ, σκοπό  έχουν μόνο να αποσυντονίζουν τον άνθρωπο και να τον μετατρέψουν από ενεργό πολίτη, σε άβουλο καταναλωτή. Οι κυβερνήσεις μας, έχουν παραδώσει μόνες τους όλη την εξουσία στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, πουλώντας τους ίδιους τους λαούς τους. Οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές μας και όλοι μας οι πλούσιοι, αντί να σκεφθούν εθνικά, τρέχουν να σώσουν τα λεφτάκια τους στις Ελβετίες. Τα συνδικάτα μας και οι συντεχνίες μας, είναι κατειλημμένες από τα κομματόσκυλα. Τα δάση μας είναι καμένα, ο αέρας που αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε μολυσμένο και ό,τι τρώμε, σε λίγο θα ‘ναι μεταλλαγμένο.
Εχει κατακυριεύσει τον πλανήτη μια ορδή αληθινών τεράτων με ανθρώπινη μορφή που δεν θα διστάσουν σε τίποτα προκειμένου να επιτελέσουν τον σκοπό τους που είναι η καταλήστευση των πάντων και η πλήρης υποταγή όλων μας στην Παγκοσμιοποίηση. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν αναγάγει σε φιλοσοφική θεωρία τα πιο ταπεινά ανθρώπινα κίνητρα και έχουν ένα και μόνο θεό, το ΚΕΡΔΟΣ. Αυτοί μας κυβερνούν. Αναζητείται επειγόντως απόδραση από τον πλανήτη φυλακή…
Γιώργος Σταφυλάς

www.elora.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog