Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου, 17, 18 Σεπτεμβρίου, Φλοίσβος

- Advertisement -

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, γιορτή πολιτισμού, αντίστασης και αλληλεγγύης, διοργανώνεται για 1η χρονιά στην πόλη της Κορίνθου, στην πλατεία του Φλοίσβου…, έξω από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου…
Καλούμε όλους/ες, σε ένα διήμερο πολλαπλών εκδηλώσεων, για να διασκεδάσουμε με μουσικές, χορούς, και γεύσεις του κόσμου, να συζητήσουμε, να αλληλοενημερωθούμε και να χτίσουμε γέφυρες πολιτισμού, φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ μας ως αναχώματα απέναντι στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και της κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού.
Στο πλαίσιο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν:
· Ανοικτές συζητήσεις για όλα τα ζητήματα σχετικά με την μετανάστευση και τους μετανάστες.
· Μουσική σκηνή με παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σύνολα αλλά και ροκ (και όχι μόνο) με τους Στάθη Δρογώση, ΔΝΤband, Stigma90, Όραμα, African Drums κ.α.
· Παράλληλα θα υπάρχουν κινηματογραφικές προβολές, θεατρικό παιχνίδι και εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά, κουζίνες από όλο τον κόσμο, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά ακόμα!
Σε καιρούς όπου η ανασφάλεια, ο φόβος και η στάση της μη ανοχής σε κάθε τι ξένο προωθείται, σε μια συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, ως άλλοθι στην κρίση τους, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ επιθυμεί να εξαλείψει τον φόβο με το χαμόγελο, την επικοινωνία και τον πολιτισμό, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν υπάρχουν νόμιμοι ή λαθραίοι άνθρωποι, υπάρχουν μόνο άνθρωποι, που μαζί δημιουργούν, διασκεδάζουν και διαμορφώνουν το μέλλον τους.
Καλούμε την Κορινθιακή Κοινωνία να αγκαλιάσει το 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, να δείξουμε ότι παραμένουμε άνθρωποι και πως όσο κι αν προσπαθούν, δεν θα μας στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλο.
Να κερδίσουμε την αλληλεγγύη. Να απελάσουμε τον φόβο!

αντιρατσιστική πρωτοβουλία Κορινθίας

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δέν έχουμε ανάγκη τα " αντιρατσιστικά¨" φεστιβάλ τους.Να μας αδείασουν την γωνιά χρειαζόμαστε και οι λαθρομετανάστες και οι πληρωμένοι γραικύλοι που τους πατρωνάρουν..

  2. θα είχε νόημα αν το είχατε δημοσιεύσει στις 15 ή στις 16 του
    μήνα, σήμερα τι έχει να πει;

    εκτός και αν δεν σας το είχαν στείλει έγκαιρα, οπότε, πάσο.

  3. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ … ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ .. ΟΛΟΚΛΗΡΕς ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕς ΠΕΙΝΑΝΕ … ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΙΣΤΗΣ ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ .. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑς Ο ΚΑΘΕΝΑς ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙ ….ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ ΕΔΩ … ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ,ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ … ΟΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ .. ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog