Στην Ελλάδα βρίσκονται οι εκπρόσωποι της Petit Chateau από το βράδυ της Δευτέρας με τον Ζόραν Τέρζιτς που ξεκίνησε και τις επαφές με τη διοίκηση της ΑΕΚ να κάνει δηλώσεις στον Τύπο ξεκαθαρίζοντας πως η εν λόγω εταιρία έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο για την Ένωση…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τέρζιτς στην “Ώρα των σπορ”:

-Έχω μάθει ότι είστε ο άνθρωπος που έχει κάνει την επαφή. Είστε μέλος της εταιρίας που ενδιαφέρεται να μπει στην ΑΕΚ;

«Ναι, όντως εγώ ξεκίνησα τις επαφές κι ενημέρωσα τους ανθρώπους της ΑΕΚ για το ενδιαφέρον… Έχω σχέση με την εταιρία που ενδιαφέρεται αν μπει στην ομάδα, την γνωρίζω πολύ καλά. Πρόκειται για μια σοβαρή εταιρία, με ανθρώπους έμπειρους από το χώρο του ποδοσφαίρου και σοβαρά σχέδια».

-Είναι μαζί σας τώρα κάποιοι άνθρωποι από την εταιρία;

«Ναι, είναι εκτός από μένα κι άλλοι τέσσερις άνθρωποι της εταιρίας…»

-Είναι Ιταλοί;

«Είναι Ρώσοι (σ.σ. στο σημείο αυτό τα μπέρδεψε λίγο και δεν προχώρησε). Είναι μία σοβαρή εταιρία επαναλαμβάνω, με έδρα την Ιταλία και μέλη από τη Ρωσία».

-Έχετε συναντηθεί με τους ανθρώπους της ΑΕΚ;

«Όχι ακόμη. Έχουμε μόλις δύο ώρες που ήρθαμε και τώρα φτιάχνουμε το πρόγραμμά μας. Ίσως έχουμε συνάντηση απόψε (σ.σ. χθες), ίσως αύριο (σ.σ. σήμερα). Σίγουρα θα είμαστε εδώ και την Τετάρτη. Θα δούμε, είναι πολύ νωρίς ακόμη».

-Που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις δηλαδή;

«Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μιλάμε για κάτι απλό. Είναι κάτι σοβαρό και μακροπρόθεσμο. Αυτό θέλουμε. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και θέλουμε να τη βοηθήσουμε να είναι δυνατή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό θέλουμε».

-Η εντύπωση που υπάρχει εδώ, είναι ότι πρόκειται για μια εταιρία μάνατζερ, που θέλει να μπει στην ΑΕΚ. Πόσο ισχύει αυτό;

«Κοιτάξτε… Είμαστε άνθρωποι με εμπειρία στο ποδόσφαιρο, έχουμε γνώσεις, υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και ξέρουμε πώς να το υποστηρίξουμε. Εγώ είμαι 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ήμουν τεχνικός διευθυντής της Τολούκα, μια από τις πιο μεγάλες ομάδες στο Μεξικό και μετά είχα ένα πολύ σημαντικό πόστο στην εθνική ομάδα της χώρας…»

-Επίσης εδώ λέγεται ότι πρόκειται άμεσα να βάλετε στην ΑΕΚ 2 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερα στη συνέχεια…

«Δεν έχουν τόσο σημασία αυτά. Σας λέω και πάλι ότι δεν μιλάμε για ένα μήνα ή ένα χρόνο. Θέλουμε κάτι μακροπρόθεσμο, κάτι που θα κάνει καλό στην ΑΕΚ για πολλά χρόνια και θα την κάνει δυνατή στην Ευρώπη… Δεν χρειάζεται να μιλάμε για το τι θα κάνουμε αύριο ή μεθαύριο…»

-Η ΑΕΚ έχει πολύ κόσμο, όπως μου είπατε κι εσείς, αλλά δεν ξέρουν και πολλά πράγματα για την εταιρία που ενδιαφέρεται να μπει στην ομάδα τους. Θα επιμείνω σε αυτό…

«Δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα. Μιλάμε για σοβαρούς ανθρώπους με σχέδιο, που μπορούν να κάνουν σημαντικά πράγματα για την ΑΕΚ. Ήρθαμε εδώ για να μιλήσουμε σοβαρά με ανθρώπους της ομάδας, να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε».

-Θα γίνει κάτι; Είστε αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει αυτή η ιστορία;

«Είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά χρειάζεται να έχουμε λίγη υπομονή… Κοιτάξτε, δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή να πω περισσότερα, γιατί έχουμε ανθρώπους που μας περιμένουν…»