Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανοίγουν οι σχολές, κλείνουν τα σχολεία

- Advertisement -

Ξεκινάει σε λίγο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο…

Μείωση του αριθμού καταλήψεων παρατηρείται σε σχολές και τμήματα των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, αυξάνεται ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ο αριθμός των καταλήψεων μειώθηκε αυτή την εβδομάδα από τις 30 στις 24, ωστόσο οι πολυήμερες καταλήψεις συγκεκριμένων τμημάτων θέτουν σε κίνδυνο την εξεταστική περίοδο. Πάντως στα υπό κατάληψη τμήματα οι εγγραφές πρωτοετών πραγματοποιούνται κανονικά.

Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας έληξαν όλες οι καταλήψεις των φοιτητών και οι εξετάσεις διεξάγονται κανονικά, ενώ έχει εγγραφεί η πλειοψηφία των πρωτοετών φοιτητών και τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα. Ωστόσο, η διοίκηση του πανεπιστημίου τελεί υπό κατάληψη χθες και σήμερα από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το κτίριο διοίκησης τελεί υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, από τους φοιτητές που μένουν στις εστίες, ενώ οι 15 σχολές του πανεπιστημίου λειτουργούν κανονικά, εκτός από πέντε τμήματα του Πολυτεχνείου, τα οποία με απόφαση του φοιτητικού τους οργάνου αποφάσισαν τη συνέχιση των καταλήψεων. Στα τμήματα αυτά, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος, ωστόσο, οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών πραγματοποιούνται κανονικά.

Σχολές και τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά, ενώ οι εξετάσεις και οι εγγραφές θα διεξάγονται μέχρι τα τέλη του μήνα. Σε κατάληψη βρίσκεται από τη Δευτέρα η διοίκηση του ιδρύματος.

Στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των καταλήψεων από μαθητές, που διαμαρτύρονται κυρίως για τις ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές και για τις υποδομές, έφτασε τις 62.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο των δασκάλων και των εκπαιδευτικών που θα ξεκινήσει σε λίγο στα Προπύλαια.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog