Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι δικαιολογίες που δεν πρέπει να ξαναπείς

- Advertisement -

Το ξέρουμε ότι το έχεις το ψέμα στα χείλη σου. Και ότι θεωρείς ότι είσαι και πολύ καλός σε αυτό. Μερικές δικαιολογίες όμως είναι πιο ξεπερασμένες κι από το floppy disk. Κι αυτές είναι που δεν πρέπει να ξαναπεις ποτέ στη ζωή σου…

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Δεν είναι σωστό να λες ψέμματα στην γκόμενά σου; Τι; Δεν σε νοιάζει; Καλά, όπως θες….

Το θέμα τότε είναι τι ψέμματα πρέπει να λες και τι όχι. Γιατί αν θες να παραμείνει γκόμενά σου και να μην σε πάρει στο κυνήγι με κάνα τσόκαρο, οφείλεις να είσαι πολύ προσεκτικός στις δικαιολογίες που χρησιμοποιείς για να την σκαπουλάρεις.

Γιατί μπορεί ένα 2% του ανδρικού πληθυσμού να είναι τόσο καλοί στις δικαιολογίες που να μπορούν ενδεχομένως να ξεγελάσουν και τον Dr. Cal Lightman αλλά οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να προδοθούμε πολύ εύκολα. Όχι επειδή δεν είμαστε καλοί ηθοποιοί αλλά επειδή οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούμε είναι πιο φαιδρές κι από ανέκδοτα με τον Τοτό.

Το MEN 24 μάζεψε και σου παρουσιάζει τις 5 δικαιολογίες που δεν πρέπει να ξανακουστούν ποτέ ξανά σε αυτή τη ζωή.

“Θα μείνω μέχρι αργά στο γραφείο”

Ποιός είσαι ρε μεγάλε; Ο Βγενόπουλος; Δεν λέω, μπορεί κάποιες φορές να μένεις μέχρι αργά στο γραφείο αλλά δεν υπάρχει πιο κλασική και πολυφορεμένη δικαιολογία. Μέχρι και στις ταινίες δεν την χρησιμοποιούν πια. Επίσης με το Check-in και το Foursquare κινδυνέυεις να tagαριστείς εκεί που πραγματικά είσαι.
Δοκίμασε καλύτερα το: “Θα πάρω δουλειά στο σπίτι”. Το ότι θα είσαι σπίτι σου και όχι στο γραφείο θα της παρέχει μια μεγαλύτερη ασφάλεια. Ακόμα κι αν δεν είσαι μόνος σου στο σπίτι.

“Θα δω μπάλα με τα παιδιά”

Ποιόν κοροϊδεύεις μωρέ; Αν δεν είσαι Ολυμπιακός κατ’ αρχάς, η δικαιολογία ακυρώνεται από μόνη της μεσοβδόμαδα. Μην φωνάζεις αν είσαι ΑΕΚτζής γιατί ακόμα κι εσύ βαριέσαι να την δεις την ομάδα στο Europa. Οι παραδοσιακές ανδρικές βραδιές στο σπίτι με μπάλα δεν είναι πολύ ασφαλείς. Άσε που η γκόμενα έχει τα τηλέφωνα των κολλητών σου σε περίπτωση που εσύ δεν το σηκώνεις.
Δοκίμασε καλύτερα το: “Θα βγούμε για ποτό με τα παιδιά”. Ακόμα κι αν αυτό ενισχύει την ανασφάλειά της, θα δεις ότι θα τιμήσει μια βραδιά που θα βγεις με τους φίλους σου. Να περιμένεις να κάνει το ίδιο και εκείνη.

“Έχω λίγο πονοκέφαλο. Δεν νιώθω καλά”

Πάρε Depon. Αλήθεια. Δεν είναι δικαιολογία αυτή. Πες τουλάχιστον ότι έχεις πυρετό. Κάτι βρε αδερφέ. Γιατί πονοκέφαλο, πίστεψέ με, έχουν όλοι όσοι δουλεύουν περισσότερες από 8 ώρες σε υπολογιστή καθημερινά. Και στην τελική θα σου απαντήσει ότι θα έρθει να σου κάνει μασάζ να σου περάσει ο πονοκέφαλος.
Δοκίμασε καλύτερα το: “Με έχει πιάσει κόψιμο”. Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει να σε δει. Ξέρει ότι θα τρέχεις μετά από κάθε μπουκιά στην τουαλέτα. Και ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα για sex.

“Τσακώθηκαν οι γονείς μου”

Μεγάλα παιδιά είναι, θα τα βρουν μεταξύ τους. Επίσης, το μέσο παντρεμένο ζευγάρι τσακώνεται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για μικροπράγματα. Οπότε αν δεν έχεις σκοπό να το χοντρύνεις και να πεις ότι ο πατέρας σου κερατώνει τη μάνα σου, καλύτερα να βρεις κάτι άλλο να πεις.
Δοκίμασε καλύτερα το: “Θέλω να μιλήσω με τους γονείς μου”. Για έναν περίεργο λόγο καμία γυναίκα δεν λέει όχι σε αυτή την πρόκληση. Ειδικά σε περίοδο κρίσης που οι ενδοοικογενειακές συζητήσεις επιβάλλονται.

“Ο κολλητός μου έχει προβλήματα με τη δουλειά”

Ναι, πρέπει να είναι ο μόνος που έχει θέματα αυτόν τον καιρό στη χώρα. Και γενικά οι αόριστες δικαιολογίες περί κολλητών είναι σαν να της λες ότι θες πολύ απλά να πας να αράξεις με τους κολλητούς σου για να παίξετε pro.
Δοκίμασε καλύτερα το: “Χωρίζει ο κολλητός μου”. Συνήθως σε τέτοια θέματα κάνουν πίσω. Αλλά να είσαι προετοιμασμένος να δώσεις τις απαραίτητες διευκρινίσεις και λεπτομέρειες τις οποίες θα πεθαίνει να μάθει.

Να υπενθυμίσω ότι ο καλύτερος τρόπος για να μην λες αστείες δικαιολογίες είναι να λες πολύ απλά την αλήθεια. Παντού και πάντα. Κι ας σου βγει και σε κακό.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ασχετο,είμαι παλιός μπλόγκερ,από Αθήνα, αλλά κατάγομαι από Κορινθία.Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ να βοηθήσω ενεργά την μεγάλη παρέα σας.Είχα ασχοληθεί και προ δύο ετών με διαδυκτιακά μέσα και μπλογκς.Το δικό σας όμως το ζηλεύω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog