Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Δονήσεις» και δυσπιστία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

- Advertisement -

«Δονήσεις» πολλών ρίχτερ προκαλούν
στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τα επώδυνα οικονομικά μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται. Έντονη είναι η δυσαρέσκεια και προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις περί «Αργεντινοποίησης» της Ελλάδας.
Το κλίμα στη Βουλή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών ήταν εκρηκτικό, με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να κάνουν λόγο για απώλεια ταυτότητας του κινήματος. Παράλληλα η… ασθένεια που επικαλέστηκαν ορισμένοι βουλευτές, ανάγκασαν τον υπουργό Οικονομικών να μεταθέσει την ψηφοφορία για το νέο χαράτσι για τα ακίνητα για την ερχόμενη Τρίτη.
Μέχρι τότε θα υπάρξουν νέες συναντήσεις και συνεδριάσεις του ΚΤΕ Οικονομικών προκειμένου τόσο ο πρωθυπουργός που θα δει και σήμερα βουλευτές από την περιφέρεια όσο και ο Ευ. Βενιζέλος να κατευνάσουν τις αντιδράσεις και να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες για απώλειες στις ψηφοφορίες. Ωστόσο, κανείς και για κανέναν, δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη «φωτιά
Ήδη τέσσερις βουλευτές οι Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Δ. Λιντζέρης, Λ. Γρηγοράκος και ο Μίμης Ανδρουλάκης ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, με απαραίτητη προϋπόθεση να μην είναι στον πρωθυπουργικό θώκο ο Γ. Παπανδρέου.
Κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ το κλίμα στην αίθουσα ήταν βαρύ, με τον Ευ. Βενιζέλο να δέχεται πυρά ακόμα και από βουλευτές του δικού του «μπλοκ» όπως η Τόνια Αντωνίου, που είπε στον αντιπρόεδρο πως «η κυβέρνηση τρέχει με 200 πάνω στον τοίχο».
Βολές προς όλες τις κατευθύνσεις εξαπέλυσε και η Βάσω Παπανδρέου. «Έξι δόσεις πήραμε. Έξι φορές…σώσαμε τον τόπο. Πόσες φορές ακόμα.; Υπάρχει πλήρης αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να φορολογούμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους.
Ο Δημήτρης Κουσελάς τόνισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχτεί απολύσεις στο δημόσιο.
Ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να πείσει τους βουλευτές για την αναγκαιότητα των μέτρων αναγνωρίζοντας ότι το μέτρο της εφεδρείας είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που ζητούν οι δανειστές μας.
Το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εκρηκτικό και κανείς πλέον δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των “πράσινων” βουλευτών. Ακόμα και εκείνοι που στο παρελθόν είχαν παίξει ρόλο “πυροσβεστήρα”, παρακολουθούν πια αμήχανοι τις εξελίξεις.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog