Την αργεντίνικη ρητορική του υπ. Οικονομικών υιοθετεί και ο κοινοβ. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας. “Πληρωμή των φόρων άμεσα” είναι το μήνυμα που στέλνει, καθώς εμείς θα “ζήσουμε χειρότερα από την Αργεντινή”…

Να υποβαθμίσει το κλίμα αναβρασμού, που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των νέων μέτρων, επιχείρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ.Πρωτόπαπας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΒΗΜΑ 99,5.

Σε δηλώσεις του, ο Χρ. Πρωτόπαπας κάλεσε τους πολίτες “που στοιχειωδώς μπορούν να πληρώσουν, να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα τους, με γνώση ότι αυτή η δυσκολία θα αποδώσει για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και για το μέλλον των παιδιών μας”.

Ερωτηθείς εάν χρεοκοπημένοι πολίτες σημαίνει και χρεοκοπημένη χώρα, ο Χρ.Πρωτόπαπας χρησιμοποίησε το επιχείρημα της Αργεντινής – αναφορά που έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για την οποία δέχθηκε πυρά αργότερα στη Βουλή.

“Αν χρεοκοπήσει η χώρα, όπως η Αργεντινή, δεν θα υπάρχει τίποτα και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που ζούμε τώρα” σημείωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι “παρά τα προβλήματα και τα ερωτήματα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κάνει το καθήκον της απέναντι στη χώρα και τους πολίτες”.