Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νεκρός βρέθηκε ο Νίκος Κοεμτζής(2videos)

- Advertisement -

Νεκρός μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 14:00 στην Πολυκλινική Αθηνών ο Νίκος Κοεμτζής.

Λίγη ώρα πριν, πλήθος περαστικών εντόπισε στο Μοναστηράκι, άνδρα, ηλικιωμένο, που φαινόταν να είναι λιπόθυμος. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ  το οποίο ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας στο σημείο ασθενοφόρο…

Οι άνδρες του ΕΚΑΒ, διαπιστώνοντας ότι ο 74χρονος ήταν χωρίς αισθήσεις, τον μετέφεραν στην Πολυκλινική Αθηνών, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο.

Οι γιατροί και προσωπικό της κλινικής αναγνώρισαν αμέσως τον άτυχο άνδρα. Επί 45 λεπτά προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν ήδη αργά. Η αιτία του θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Νίκος Κοεμτζής γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας στις 17 Ιανουαρίου του 1938. Ήταν γιος του Παναγιώτη και της Αναστασίας Κοεμτζή. Το 1973 συνελήφθη για φόνο αστυνομικών. Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και επτά σε ισόβια.

Τον Φεβρουάριο του 1973 μόλις είχε βγει από τη φυλακή όπου είχε καταδικαστεί για κλοπή. Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 1973, πήγε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα» που τραγουδούσε ο Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν.

Ο αδελφός του, ο Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά τις «Βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι «παραγγελιά». Έγινε μια συμπλοκή μεταξύ των ατόμων και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς. Υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.

Ο Τύπος της εποχής τον χαρακτήρισε «κτήνος» και συχνά αναφερόταν σε εγκληματίες ως «Κοεμτζήδες». Λόγω της εποχής, των οικογενειακών φρονημάτων του και του ποινικού του ιστορικού πέρασε πολύ άσχημα μέσα στη φυλακή.

Καταδικάστηκε τρις φορές σε θάνατο και οχτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση.

Το 1977 η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια. Το 1979 ο Διονύσης Σαββόπουλος στο δίσκο Ρεζέρβα συμπεριλαμβάνει ένα τραγούδι με τίτλος «Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο». Το 1980 ο Παύλος Τάσιος σκηνοθετεί την ταινία «Παραγγελιά» με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αντώνη Αντωνίου που είναι βασισμένη στο επεισόδιο. Στην ταινία η Κατερίνα Γώγου (πρώην σύζυγός του) απαγγέλλει στίχους από τα ποιήματα της.

Αποφυλακίστηκε από την Πάτρα στις 29 Μαρτίου του 1996 μετά από 23 χρόνια συνεχούς φυλάκισης. Από τότε πουλούσε την αυτοβιογραφία του έξω από την «Ευελπίδων» και τις Κυριακές στο Μοναστηράκι υπογράφοντας αφιερώσεις στην πρώτη σελίδα.

Το 2009, μετά από μια βραδιά παρουσίασης του βιβλίου του, ο Δήμαρχος της Αθήνας του έδωσε άδεια να πουλάει το βιβλίο του στο κέντρο της Αθήνα.

Σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου 2011, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 73 χρόνων.


*madata.gr

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλο ταξιδι σε εναν δασκαλο !!!σεβασμος και αρσενιλικη για να μπαινουν ολοι στη θεση τους, γιατι που..ηδες και παλικαρια γιναμε μαλλια κουβαρια μακαρι να μπορεσουμε να παρουμε κατι και εμεις απο αυτους!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!

  2. MΠΑΜΠΗ ΦΛΟΥ θα έλεγες τα ίδια εαν ενα από τα θύματα του σφαγέα της νύχτας ήταν ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ.Για να μην τρελαθούμε με το ΄''δάσκαλο του μαχαιριού''.

  3. ο πατέρας του Μπάμπη του Φλου,τυχαίνει να είναι και πατέρας δικός μου…και έχει αποβιώσει εδώ και 2 χρόνια…ΜΑΛΑΚΑ…κι ας τολμήσει κανείς να πεί ότι παρεξηγήθηκε με την έκφραση…άει στο διάολο πια εδώ μέσα,που πιάνετε και οικογένειες στο στόμα σας…το εκρίνω με δική μου ευθύνη το σχόλιο κι αν έχει πρόβλημα κανένα από τα παιδιά του Loutrakiblog,αποχωρώ…είναι δεύτερη φορά που απευθύνεται ΜΑΛΑΚΑΣ σε συγγενικό πρόσωπο…και αφού το εγκρίνατε,σημαίνει ότι συμφωνείτε…

  4. κυριοι οποιος θελει να τοποθετειτε συγκεκριμενα θεωρω οτι πρεπει να το κανει και επωνυμα,εγω την υποθεση του συγχωρεμενου πλεον Κοεμτζη την εχω σαν μια απο τις πιο καλοστημενες ιστοριες της νεοτερης ιστοριας μας.και ειμαι σιγουρος οτι τωρα μετα το θανατο του θα αποκαλυφθουν πολλα που δεν ξερουμε.μαχαιρωματα εχουν γινει πολλα και θα γινονται συνεχεια αλλα φιλε 7.56 ολοι εχουμε να δωσουμε μια παραγγελια και δεν γουσταρουμε να την χαλασει κανενας.σεβασμος κυριοι.
    τσακωνας γιαννης

  5. ΜiFi,Alex,έχετε ένα σχόλιο…παρακαλώ να το εγκρίνετε και να πάρετε θέση…εγώ με ανώνυμους δεν ξαναασχολούμαι…αρκετά τα ακούσαμε,νομίζω…

  6. όχι ρε MiFi,δεν πάει άλλο,κουράστηκα να βλέπω να ξεκατινιάζονται ανώνυμα και να μας πιάνουν και στο στόμα τους…εγώ δεν ξαναασχολούμαι,βαρέθηκα να βρωμίζω τα μάτια μου με τις αηδίες του καθενός…και άμα έχει τα κότσια,να βγει να τα πει επώνυμα…

  7. s-spinos:
    σχόλιο που διάβασα στην ηλεκτρονική σελίδα της ελευθεροτυπίας
    για το θάνατο του Κοεμτζή και με το οποίο συμφωνώ απόλυτα:

    "Η υπέροχή μας χώρα. Να βράσω το φιλότιμο και καλά των Ελλήνων!
    Η είδηση είναι όχι απλά ότι πέθανε ο Κοεμτζής, αλλά ότι ήταν ΔΥΟ (2) ΩΡΕΣ στο πεζοδρόμιο χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς!
    Να χέσω μέσα τους συμπολίτες μου τους υπέροχους! Πολιτισμένοι και καλά που αφήνουν τους συνανθρώπους τους να είναι νεκροί στο δρόμο.

    Αϊ στο διάλο ρε στην τελική!"

  8. 7.56 κατ αρχην ο ορισμος δασκαλος που ανεφερα παει στις λεξεις σεβασμος και αντριλικι.γι αλλη μια φορα αποδυκνυεις οτι περνουν και οι που..ηδες λογο στη σημερινη εποχη αφου μιλας ανωνυμα .και να σαι σιγουρος οτι ο πατερας μου αν μου εμαθε κατι καλα ηταν ο σεβασμος πραγμα που δεν ειχαν αυτα τα λαμογια οι ρουφιανομπατσοι τοτε και που δεν εχεις και εσυ .ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΕΠΩΝΥΜΑ !!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog