Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καταγγελία αναγνώστη

- Advertisement -

Αυτες τις μερες γινοταν στη Σωληνουργια η εκθεση Κορινθια 2011 απο το επιμελητηριο Κορινθίας…

Την Παρασκευη, στο πλαισιο αυτο ηταν η ημεριδα Κορινθία 2020. Εκει, πρωτη ομιλήτρια ήταν η Κωνσταντινα Μπεη, Γενικη Γραμματεας Τουρισμου και μιλησε γενικα για θεματα τουρσμου, ανάμεσα στα οποία ηταν και το θέμα της μαρίνας του Λουτρακίου.

Ημουν εκει και εθεσα 2 ερωτηματα που επρεπε αλλα εξοργιστηκα απο την απουσια των Λουτρακιωτων και δη των “αρχόντων” συμπολιτευσης και αντιπολιτευσης. Ίσως καποια στιγμη μπηκε ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου Γ. Δεδες αλλα δε βαζω το χερι μου στη φωτιά.
Η Γενικη Γραμματεας Τουρισμου αναφέρθηκε εκτενέστερα και στην αναπτυξη που οραματιζεται το υπουργειο

για τη λουτροπολη μας που θελει να ειναι “πιλοτος ” για το πως θελουμε τις λουτροπολεις της χωρας. Όμως δεν ήταν κανένας τους εκεί. Αναρωτιέμαι αν εχουν πληρη γνωση του τι γινεται στο υπουργείο και εχουν λυσει το θεμα π.χ του εκτρωματος του ΕΟΤ διπλα στις πηγες. Εκει ειναι ευκαιρίες να ασκουνται πιέσεις…
ΑΝ δεν αντιδρουμε πολιτισμενα οταν ειναι διπλα μας, οσο και να κλεινουμε δρομους …. δεν γινεται δουλεια.  Και εγω ειμαι ενα πολυ μικρο ψαράκι – ποσο μάλλον οταν ειναι αυτοδιοικητικός… Αλλά αυτοί έλαμψαν δια της απουσίας τους…!
- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρίμα και πάλι κρίμα. Αυτό συμβαίνει εδώ και 9 μήνες. Οι ευκαιρίες χάνονται η μια μετά την άλλη και εμείς τρέχουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα πάντα καταϊδρωμένοι και αργοπορημένοι.
    Έχετε δίκιο να διαμαρτύρεστε γιατί ήδη πολλές ευκαιρίες προβολής του Δήμου χάθηκαν… Και το περίεργο είναι ότι αυτός ο Δήμος έχει ένα μόνο ουσιαστικό περιουσιακό και προσοδοφόρο στοιχείο: Τον Τουρισμό.
    Αν τον αφήσουμε στη τύχη του, αν δεν επικεντρωθούμε προγραμματισμένα, με ολοκληρωμένο σχέδιο, με στόχους σε χρονικά πλαίσια επιτεύξιμα, θα έρθει η στιγμή που το Λουτράκι θα πάψει να είναι το τουριστικό διαμάντι και θα αποτελεί πλέον το χρυσό παρελθόν μιας άλλης κρατικοδίαιτης εποχής, μιας περιόδου αλόγιστης σπατάλης, Αυτές οι λογικές του ‘βλέποντας και κάνοντας’ τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα.
    Χωρίς ίχνος κριτικής προς τη Δημοτική αρχή δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί Τουριστικά είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα, γιατί χάνεται η μια ευκαιρία μετά την άλλη χωρίς κανένα λόγο και αιτία. Βέβαια δεν είμαι ψυχίατρος…. Ένα όμως μπορώ να πω με σιγουριά.
    Τα περιθώρια στενεύουν σοβαρά….
    Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι με εκδηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης, δεν αντικαθίσταται και ούτε αναπληρώνεται η ανάγκη να εξευρεθούν χρήματα για να επιβιώσει αυτός ο Δήμος.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

  2. Αγαπητέ αναγνώστη και Γεώργιε, έχω τελείως αντίθετη εικόνα από αυτήν που περιγράφετε και οι δύο.
    Όλα έχουν πάρει τον σωστό δρόμο και δεν υπάρχουν ελλείμματα χειρισμού στον Τουρισμό, από την στιγμή κατά την οποία το θέμα "έπεσε" στα χέρια του Νανόπουλου και του ΜΚΟ.
    Από το 2009 με την καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα και εντυπωσιασμού των καθυστερημένων παρουσία του στην επίσκεψη Γκερέκου και την ανακοίνωση δήθεν αιτήματος για !!!! δημιουργία σχολής Τουρ. Επαγγελμάτων, μέχρι την καθαρά εικονική εκδήλωση στην έκθεση, χωρίς κανένα σχέδιο και πρόσκληση των ιθυνόντων για εκπροσώπηση επί του θέματος, δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά η προσωπική και προεκλογική εκμετάλλευση από τον Νανόπουλο και κανέναν άλλο. Είδατε μήπως κάποιον άλλο από το Επιμελητήριο την διοικητική επιτροπή να εμφανίζεται πουθενά !!! Είναι αν μη τι άλλο προσβολή να περιμένουμε από τον Νανόπουλο να ασχοληθεί με τον τουρισμό ειδικά στο Λουτράκι, όταν ο ίδιος πριν λίγους μήνες κατήργησε το τουριστικό τμήμα που ιδρύσαμε μετά από 90 χρόνια στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, τελεία και παύλα.
    Χ. Ντούσικος
    Ευχαριστώ πολύ

  3. Αγαπητέ φίλε Χρήστο,
    Θα ήθελα να σου εκφράσω άλλη μια φορά τις επιφυλάξεις μου και τους ενδοιασμούς μου για το έργο που γίνεται στο Τουρισμό -εσωτερικό ή εξωτερικό- από τη Δημοτική Αρχή. Αν εσύ βεβαίως επιθυμείς να εστιάσεις το ζήτημα στο τι έκανε ο κ Νανόπουλος είναι ένα άλλο θέμα που νομίζω ότι ίσως είναι αντικείμενο μιας άλλης γενικότερης κουβέντας.
    Αλλά εγώ καλόπιστα πάλι θα ρωτήσω ξανά.
    Θα έβλαπτε δηλαδή κατά την άποψη σου η παρουσία της Δημοτικής Αρχής στην εκδήλωση? Την θεωρείς ως εκ περισσού και άνευ σημασίας, χάσιμο χρόνου?
    Δεν νομίζεις ότι έχουμε ανάγκη την αρμόδια Γραμματεία ώστε να διευρύνουμε τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για την έλευση του προαστιακού για παράδειγμα?
    Δεν νομίζεις ότι είναι πολυτέλεια να απέχουμε από εκδηλώσεις που ανεξάρτητα από το ποιος τις προκαλεί και με όποιο σκεπτικό, ουσιαστικά βοηθούν τις προσπάθειες μας για ανάπτυξη?
    Αλήθεια θεωρείς ανούσια αυτή την εποχή την επαφή της Δημοτικής Αρχής με την αρμόδια Γενική Γραμματέα Τουρισμού όταν υπάρχει μια ΜΚΟ στο Λουτράκι στα πρώτα της βήματα η οποία λογικά θα έχει ανάγκη από κάθε κυβερνητική βοήθεια ?
    Επαναλαμβάνω αγαπητέ φίλε ότι τα περιθώρια στενεύουν σοβαρά…. και πολύ φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα είμαστε στο σημείο να πρέπει μόνοι μας να εργαστούμε όλοι για εξευρεθούν χρήματα για να επιβιώσει αυτός ο Δήμος.
    Γιωργος Παπαγεωργιου

  4. Ναι αγαπητέ Γεώργιε, εστιάζω στον εισβολέα με τυμπανοκρουσίες στο Λουτράκι για να μας σώσε. Στην ερμαφρόδιτη σύνθεση των ιδρυτών ….. και την κατάργηση του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ των 2000 επιχειρήσεων τουρισμού στην Κορινθία.
    Κατά τα άλλα συμφωνώ με όλα και επαυξάνω. Δεν θα ήθελα να είμαστε απόντες από τα ουσιαστικά δρώμενα ποτέ.
    (το σχόλιο σου θα φανεί λίγο μετά, συγνώμη αλλά δεν εγκρίνω εγώ τα σχόλια)

    Χ. Ντούσικος

  5. ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ…
    ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ….
    Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ….
    ……..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!

  6. Στην έκθεση ήταν, ο Γκιώνης και η Πρωτόπαππα. Στην εκδήλωση με την ΓΓ κα Μπέη ήταν? Γιατί στην έκθεση στα εγκαίνια ήταν και άλλοι όπως ο δήμαρχος, ο Μπάκος, ο Πετρίτσης κλπ/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog