Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι 5 άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση

- Advertisement -

Τους πέντε άξονες της «ρεαλιστικής πρότασης» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για έξοδο της χώρας από την κρίση και ταυτόχρονα τη στρατηγική συμμαχιών του κόμματος παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τις τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ, στο άλσος Γουδή…

Η πρόταση αυτή συνοψίζεται σε πέντε άξονες.
1. Άξονας πρώτος: Η οριστική απαλλαγή από τα Μνημόνια και από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
2. Άξονας Δεύτερος: Η επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Δηλαδή αυτό που η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να κάνει, και το πληρώνει ολόκληρη η κοινωνία.
3. Άξονας Τρίτος: Η άμεση κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα, ο οποίος σήμερα χρηματοδοτείται και ενισχύεται από το κοινωνικό σύνολο.
4. Άξονας Τέταρτος: Με τα πλεονεκτήματα που μας δίνουν οι τρεις πρώτοι άξονες, μπορεί να λειτουργήσει ο τέταρτος. Η εναλλακτική στρατηγική για την ανάπτυξη. Με επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις διαθέσεις και τις κερδοσκοπικές προτεραιότητες του κεφαλαίου. Με ανασυγκρότηση των παραγωγικών κλάδων, επένδυση στην σταθερή και μόνιμη απασχόληση, ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Αλλά το σημαντικό: όλα αυτά ενταγμένα σε μια ολοκληρωμένη επεξεργασία εναλλακτικής αναπτυξιακής στρατηγικής, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.
5. Τελευταίος άξονας αλλά εξαιρετικά καθοριστικός: Η οικοδόμηση μιας ασπίδας προστασίας των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Η προοδευτική αναδιανομή του πλούτου, η διασφάλιση των δημόσιων αγαθών και η διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.

  *newsbomb.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και πώς θα γίνουν όλα αυτά;; Δυστυχώς η Αριστερά είναι η μεγάλη απογοήτευση των ημερών μας.Λόγια χωρίς απτά επιχειρήματα…

  2. Καλά Καλά. Για εσάς υπαρχει μόνο Κράτος.
    Εδω παμε να ξεφύγουμε απο την Κρατική Διαχείριση και εσείς..πάτε πίσω.
    Αρε μυαλά που κουβαλάνε μερικοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog