Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Να τους πάρει ο διάολος, αν δεν σώσουν την Ελλάδα»

- Advertisement -

Έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτης να βοηθήσουν την Ελλάδα απηύθυνε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit» ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ…

«Να πάρει ο διάολος τους Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του ο Σμιτ.

Ο Σμιτ τονίζει μάλιστα ότι μια προσωρινή αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας θα ήταν τόσο για τη χώρα όσο και την Ευρώπη μεν «μεγάλη συμφορά, αλλά όχι συμφορά που θα απειλούσε την ύπαρξή τους», τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να σωθεί η Ελλάδα από την ΕΕ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, θα υποχωρούσε η εμπιστοσύνη προς τους «27».

Μάλιστα, ο Χέλμουτ Σμιτ συνέκρινε την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα με την Γερμανία μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν αναγκάστηκε να δεχθεί οικονομική ενίσχυση από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, χώρες που πριν λίγα χρόνια ήταν εχθροί της.

«Το παρόν ελληνικό πρόβλημα είναι μικρότερο – και να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα», είπε.

tromaktiko

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog