Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εξετάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους έως και 60%

- Advertisement -

Γερμανοί διαπραγματευτές γνωστοποίησαν σήμερα πως τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους έως και 60% μερικές ώρες πριν από την αναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο…

Πηγές προσκείμενες στη γερμανική κυβέρνηση δήλωσαν ωστόσο ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί μια τελική απόφαση όσον αφορά την έκταση του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως μέχρι να ολοκληρωθεί η έκθεση για την κατάσταση των δημοσιονομικών της Ελλάδας από το κλιμάκιο της τρόικας δε θα ληφθεί καμία απόφαση .
Οι Μέρκελ και Σαρκοζί θα συζητήσουν και για την χορήγηση βοήθειας στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ζήτημα το οποίο αποτελεί ένα κρίσιμο στάδιο για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.
Ο Σαρκοζί θα φτάσει το απόγευμα στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με τη Μέρκελ (περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδος), μετά την οποία οι δύο ηγέτες θα έχουν δείπνο εργασίας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος επιζητούν να μιλήσουν με μία φωνή πάνω στο θέμα που ανησυχεί έως και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα: Την ανάγκη “ανακεφαλαιοποίησης” των τραπεζών προτού τις αναγκάσουν να απαρνηθούν ένα μεγάλο μέρος των πιστώσεών τους προς την Ελλάδα, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.
 Παράλληλα πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το θέμα της γαλλο-ελβετικής τράπεζας “Dexia θα βρίσκεται μεταξύ αυτών που θα συζητηθούν, αλλά το κύριο θέμα (της συζήτησής τους) είναι η Ελλάδα και η ευρωζώνη, καθώς οι τράπεζες αποτελούν μόνον μια συνέπεια” της κρίσης.
*newscode

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog