Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

- Advertisement -

Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων που ελήφθη ομόφωνα απόψε.
«H Σύμβαση Εργασίας που καθορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας συνεχίζει να ισχύει έτσι όπως έχει συμφωνηθεί. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρεί τα ΕΛΠΕ», αναφέρει το Σωματείο…

«Μπροστά στην εξέλιξη της αλλαγής του νομοσχεδίου, το Σωματείο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα 11/10/11 την αναστολή της απεργίας».
Στο μεταξυ στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα, πρόκειται να προβεί το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην περίπτωση που δεν εξορθολογιστούν οι τιμές στα πρατήρια, οι οποίες σήμερα έδειξαν ανοδικές τάσεις.
Ανεξάρτητα από τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια που εκτιμάται από το υπουργείο ότι ευνόησε τις κερδοσκοπικές συμπεριφορές λόγω της ανησυχίας του κόσμου για ελλείψεις στα καύσιμα και έστειλε τους οδηγούς για εσπευσμένη τροφοδοσία υγρών καυσίμων, το υπουργείο θα προχωρήσει και αύριο σε ελέγχους και αν δει ότι το φαινόμενο των αυξημένων τιμών διατηρείται θα επιβάλλει πλαφόν σε όλους τους νομούς της χώρας.
Η σχετική υπουργική απόφαση είναι ήδη έτοιμη από σήμερα ώστε να εφαρμοστεί άμεσα.
Σημειώνεται ότι τα ελεγκτικά κλιμάκια του υπουργείου, διαπίστωσαν καπέλο στις τιμές της τάξεως των 5 και 6 λεπτών το λίτρο. Ωστόσο ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Σ. Ξυνίδης, έκρινε πως θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής για μια ημέρα, λόγω του ότι ανεστάλη η απεργία στα διυλιστήρια.
Στην περίπτωση που αύριο δεν διαπιστωθεί αποκλιμάκωση των τιμών, θα τεθεί πλαφόν, με ανώτατη τιμή ανά νόμο, τη μέση τιμή της περασμένης Δευτέρας.
ΤΑ ΝΕΑ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog