Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστολή Σταύρου Καβαλλάρη στον Γιώργο Αυτιά!

- Advertisement -

Αγαπητέ φίλε Γιώργο Αυτιά,

Συγχαρητήρια για την εκπομπή και τον σταθμό που εκπροσωπείς. Είχαμε μιλήσει και επικοινωνήσει παλαιότερα και για άλλα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος…
Διαμένω μόνιμα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας και εκπροσωπώ σαν Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος του Ε.Ε.Σ Αγίων Θεοδώρων  αλλά και Πρόεδρος του Οικισμού Αγία Μαρίνα τα μέλη αυτών και τα οποία έχουν κατοικίες στον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων και νυν Λουτρακιου – Αγίων Θεοδώρων μετά τον Καλλικρατικό σχεδιασμό και εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου.
Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου κυρίου Κώστα Λογοθέτη στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων υπαρχουν περίπου 8000 αυθαίρετες κατοικίες οι ιδιοκτήτες των οποίων εκλήθησαν να πληρώσουν για την τακτοποίηση και νομιμοποίησή των σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, το ποσον των 850 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο αντικειμενικής αξίας που με τον προβλεπόμενο συντελεστή 1,70 του νόμου για τις ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ περιοχές αναβιβάζει την πραγματική αξία στα 1445 ευρω ανα τετρ. μέτρο.
Η τιμή αυτή προσδιορίστηκε με βάση την αντιστοιχή για τα εντός σχεδίου αυθαίρετα κτίσματα του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων.
Τα αυθαίρετα αυτά που έχουν δημιουργήσει οικιστικούς θύλακες είναι ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ και πάνω κυρίως απο την Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, ανήκουν σε ανθρώπους που επί το πλείστον διαμένουν μόνιμα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ την οικονομική δυνατότητα να τακτοποιήσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα ( Μικροσυνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, Τρίτη ηλικία, εργάτες και μισθωτοί ).
Η μεταχείρηση αυτή, δηλαδή μία κατοικία αυθαίρετη εντός σχεδίου, δίπλα στη θάλασσα , μέσα στην πόλη, με τα όσα πλεονεκτήματα μπορεί να έχει, να εξισώνεται και να πληρώνει λιγότερη αντικειμενική αξία απο μια κατοικία που είναι ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, επάνω στο βουνό με ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Διαβίωσης, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΗ , ΑΝΙΣΟΤΙΜΗ, ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ αλλά και υποβιβασμός μας σε ΠΟΛΙΤΕΣ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΌΤΙ το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να λάβει υπόψιν του την παράφορη αδικία που υφιστάμεθα και η οποία αν επικρατήσει ουσιαστικά δεν θα αποφέρει τα προσδοκόμενα εισπρακτέα ποσά λόγω αδυναμίας να πληρώσουμε.
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ αυθαιρέτων κτισμάτων στις ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ περιοχές λαμβανομένου υπ  όψιν και του μεγάλου συντελεστή ( 1,70) που εκτοξεύει το ποσόν στον εξωφρενικό αριθμό των 1445 ευρω ανα τετρ.  
Άλλωστε η καθημερινή φοροδοτική επιδρομή, η μείωση των συντάξεων στα όρια πείνας, οι καθημερινές αυξήσεις των προιόντων σήτισης , ένδυσης, υπόδησης, φωτισμού, το πετρέλαιο θέρμανσης, η αύξηση των καυσίμων κίνησης και λοιπά, ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. 
ΕΝΩΝΟΥΜΕ μαζί με τους άλλους φορείς ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να ενδιαφερθείτε και να επικοινωνήσετε με τον ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ θέτοντάς του υπόψιν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ που επιχειρήται σε βάρος πλέον των 8500 χιλιάδων οικιστών που διαμένουν στην περιοχή μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευαισθησία που θα δείξετε και αναμένουμε να αναδείξετε το θέμα μας στην εκπομπή σας.
Με Ερυθροσταυρίτικους Χαιρετισμούς 
Σταύρος Καβαλλάρης – Πρόεδρος
Τηλέφωνο επικοινωνίας. 2741068691 – 6947303121.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog