Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε ευρωπαϊκό ή κυβερνητικό κενό η Ελλάδα ;

- Advertisement -
Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν χθες μετά το πέρας της συνάντησής τους, ότι πρέπει να έχουν ληφθεί οι τελικές και οριστικές αποφάσεις μέχρι τέλος Οκτωβρίου.
Ποιες αποφάσεις ; Αυτές που αφορούν μοναχά τις χώρες τους ή  έστω τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία υπερασπίζονται;
Όχι ! Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι τελικές και οριστικές αποφάσεις που αφορούν όλη την ΕΕ. Για την ακρίβεια  την ίδια την υπόσταση της ΕΕ…

Οι δύο ηγέτες, μετά το πέρας της συνάντησής τους, τόνισαν ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία για το θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών -χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες-, ενώ άφησαν να εννοηθεί ότι αποφάσισαν (στην ουσία) τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών.
Και ποιοι αποφασίζουν γι’ αυτό ; Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας που φαίνεται ότι τα «βρήκαν» στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους!
Και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που ακριβώς … «βρίσκονται» , μέσα σ΄αυτό το παράλογο γεωπολιτικό – οικονομικό  «αλισβερίσι» διαπλεκόμενων μεγαλοσυμφερόντων; (αναφέρομαι ηθελημένα στην ΕΕ και όχι στην ευρωζώνη γιατί έχει χαραχθεί καινούργιο σκηνικό, στο οποίο η ευρωζώνη παίρνει αποφάσεις οι οποίες επηρεάζουν όλη ΕΕ).
Πουθενά. Οι υπόλοιπες χώρες …..απουσιάζουν εντελώς! Ευρωπαϊκό κενό!
Το σκηνικό θυμίζει τις διαβουλεύσεις του 1950 μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας μετά την πρόταση του Γάλλου υπουργού εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν για την δημιουργία του ΕΚΑΧ. Μόνο που από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει τα πάντα (ή τελικά δεν έχει αλλάξει τίποτα ; ) και το ευρωπαϊκό όραμα περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις χώρες της γηραιάς ηπείρου σε ρόλο συνεταίρων και συναποφασιζόντων.
Και εάν λοιπόν αυτό το ευρωπαϊκό κενό θεωρείται από τους  σημερινούς ηγέτες των χωρών της ΕΕ ως κάτι το …φυσιολογικό (;) και το αποδέχονται, δεν θα έπρεπε επ’ ουδενί κάτω υπό τις παρούσες συνθήκες να το αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Γιατί όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ , οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας κατέληξαν στην απόφαση για μια πιθανή μείωση – «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό άνω του 21% που προέβλεπαν οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της  21ης Ιουλίου. Δηλαδή χρεοκοπία!
Προσέξτε:  Πρόκειται για το μέλλον της  Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών και κανείς δεν μπαίνει στο κόπο, ούτε για τυπικούς λόγους να καλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό να συμμετάσχει στις συνομιλίες.
Αλλά και ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει θέσει παρόμοιο ζήτημα.Την ίδια στιγμή που άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς,ο Γιώργος Παπανδρέου αφού έκανε κανό στην περιοχή του Σχοινιά έφυγε για το Άγιο Όρος( προκλητική υποκρισία, διότι όπως αποκαλύπτει η πρώτη σύζυγός του στο βιβλίο της «Η Εύα Γ.Παπανδρέου αποκαλύπτει» -σελίδα 17 – ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε εκ πεποιθήσεως άθεος).
Μέσα σε αυτή την κοσμογονία που  επηρεάζει το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει προκλητικά … απών!

*politis.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog