Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρομοκράτης σκοτώθηκε κατά λάθος στην Κολομβία

- Advertisement -

Σκόνταψε κι εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός…
Ένας κολομβιανός φοιτητής σκοτώθηκε σήμερα στο Κάλι από εκρηκτικά που έφερε την ώρα που συμμετείχε μαζί με χιλιάδες άλλους νέους σε μία διαδήλωση κατά ενός σχεδίου μεταρρύθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

«Η διαδήλωση έφτανε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Βάλε και ένας νεαρός, ο οποίος προφανώς έφερε εκρηκτικό μηχανισμό, σκόνταψε και έπεσε. Ο μηχανισμός εξερράγη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία αστυνομική πηγή από το Κάλι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας. Σύμφωνα με την αστυνομία ακόμη ένας φοιτητής τραυματίστηκε από την έκρηξη.

Χιλιάδες φοιτητές είχαν κατέβει στους δρόμους από νωρίς το πρωί στο Κάλι, αλλά και στην Μπογκοτά και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να διαμαρτυρηθούν κατά μίας μεταρρύθμισης στην ανώτατη εκπαίδευση την οποία προωθεί η κυβέρνηση και η οποία, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση και την αυτονομία των δημόσιων πανεπιστημίων και θα έχει ως αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση του τομέα.

Το 2010 είχαν καταγραφεί στην Κολομβία 1,7 εκατομμύρια φοιτητές σε πληθυσμό 46 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Τα 32 δημόσια πανεπιστήμια ξεκίνησαν σήμερα απεργία επ’ αόριστο.

Η αναταραχή στα πανεπιστήμια που ξεκίνησε την άνοιξη και έχει σημαδευτεί από πολλές διαδηλώσεις, συχνά βίαιες, σημειώνεται την ώρα που στη Χιλή σταμάτησαν στις αρχές του μήνα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των φοιτητών, έπειτα από πέντε μήνες διαδηλώσεων υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog