Θα μπορούσε
η ιστορία αυτή να είναι βγαλμένη απο ενα θρίλερ, αλλά δεν είναι. Το 1959 ο Leonid Rogozov αποφοίτησε από την ιατρική σχολή και έγινε δεκτός στην χειρουργική κλινική της 6ης εκστρατείας στη Σοβιετική Ανταρκτική στο σταθμό Novolazarevskaya…
ΜΟΝΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ
Κατά τη διάρκεια αυτής εκστρατεία εκεί συνέβη ένα γεγονός που τον έκανε παγκοσμίως διάσημο χειρουργό.Στις 29 Απριλίου του 1961, ο Leonid έδειξε ανησυχητικά συμπτώματα: αδυναμία, ναυτία, πυρετό και πόνο στη δεξιά λαγόνιο περιοχή.Ηταν ο μόνος γιατρός στην εκστρατεία που αποτελούταν από 13 άτομα, οταν ο Leonid έκανε ο ίδιος διάγνωση: οξεία σκωληκοειδίτιδα…
Δεν υπήρχαν αεροπλάνα στους πιο κοντινους σταθμους, και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν θα επέτρεπε να πετούν προς τη Novolazarevskaya ούτως ή άλλως.
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ .. ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!
Η μόνη διέξοδος ήταν να χειρουργήσει τον εαυτό του. Τη νύχτα, για την 30η Απριλίου 1961, ο χειρουργός με την βοήθεια από το μηχανολόγο μηχανικό και ένα μετεωρολόγο να του παρέχουν τα ιατρικα εργαλεια και κρατώντας ένα μικρό καθρέφτη στην κοιλιά του, ξεκινάει την επεμβαση.
Αφού έκανε τοπική αναισθησία με διάλυμα νοβοκαΐνης και έκανε μια τομή 12 εκατοστών στη δεξιά λαγόνιο περιοχή με νυστέρι, είτε βλέποντας στον καθρέφτη ή με την αφή του αφαίρεσε την απόφυση . Η επεμβαση θα διαρκέσει 1 ώρα και 45 λεπτά .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Η χειρουργική επέμβαση στον εαυτό του ηταν επιτυχής
ΜΟΥΣΕΙΟ
Στο Μουσείο της Αρκτικής και της Ανταρκτικής υπάρχει έκθεμα των χειρουργικών εργαλείων του Leonid Rogozov απο αυτή την επέμβαση.

*ierosagon