Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο πολεμιστής του ουράνιου τόξου ανοίγει πανιά

- Advertisement -

Στη μάχη αντιμετώπισης των σοβαρών περιβαλλοντικών προκλήσεων του πλανήτη, ρίχνει σήμερα η Greenpeace, το νέο Rainbow Warrior…

To πλοίο αυτό, αντικαθιστά την παλιά, δεύτερη, έκδοση του πλοίου-συμβόλου της οργάνωσης, που με την επί 22 χρόνια δράση του, κατάφερε σημαντικές νίκες σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Για να συμβάλει αποτελεσματικότερα και ταχύτερα στην επιτυχία των εκστρατειών της Greenpeace, το νέο Rainbow Warrior κατασκευάστηκε με εδικές προδιαγραφές, αξιοποιώντας στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία. Επιπλέον ο μοναδικός σχεδιασμός του, το καθιστά ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον σκάφη στην κατηγορία του. Αποτελεί την έμπρακτη υπόσχεσή μας προς τους υποστηρικτές μας, ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ένα πράσινο και ειρηνικό μέλλον.

«Το Rainbow Warrior είναι το πλέον κατάλληλο πλοίο να αντιμετωπίσει τον καταιγισμό των οικολογικών, δημοκρατικών και οικονομικών προκλήσεων που ζούμε σήμερα», δήλωσε ο Kumi Naidoo, γενικός διευθυντής της διεθνούς Greenpeace.

«Το νέο Rainbow Warrior, με το διεθνές πλήρωμά του, θα αντιμετωπίζει περιβαλλοντικά εγκλήματα σε όλο τον κόσμο, θα ερευνά και θα εκθέτει καταστροφικές δραστηριότητες, αλλά ίσως και να δώσει ένα φως ελπίδας και έμπνευσης για δράση, όπου κι αν πηγαίνει», πρόσθεσε.

Η δράση της Greenpeace ξεκίνησε, 40 χρόνια πριν, από τη θάλασσα. Από τότε, οι ακτιβιστές μας πολλές φορές συμμετείχαν σε τολμηρές αποστολές ταξιδεύοντας με παλιά, σκουριασμένα, δανεικά ή ακόμη και ανακατασκευασμένα πλοία, πετυχαίνοντας ωστόσο, μεγάλες περιβαλλοντικές επιτυχίες. Η μετέπειτα συμμετοχή του Rainbow Warrior, στις προσπάθειές τους αυτές, υπήρξε πάντοτε καθοριστική.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog