Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι τράπεζες ετοιμάζονται για «κούρεμα» 50%

- Advertisement -

Ο ιδιωτικός τομέας συμφώνησε σε «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50%-55%, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής εφημερίδας Les Echos…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.
Πάντως, το τελικό ποσοστό του «κουρέματος» δείχνει να είναι πιο κοντά στις γερμανικές θέσεις, ενώ η μέχρι σήμερα επιφυλακτική στάση των γαλλικών τραπεζών, που διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή έκθεση στο ελληνικό χρέος φαίνεται ότι έχει καμφθεί.
Κι αυτό γιατί τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η ζημία του «κουρέματος» θα είναι διαχειρίσιμη. Η BNP Paribas υποστηρίζει ότι οι απώλειες από ένα «κούρεμα» 50% θα ανέλθουν στα 1,7 δισ. ευρώ, συν τα 534 εκατ. ευρώ που έχει ήδη καταγράψει, ενώ η Societe General εκτιμά ότι οι ζημίες θα φτάσουν στα 150 εκατ. ευρώ.
Ένα δεύτερο «πλήγμα» για το Παρίσι αποτέλεσε και το αίτημα δέκα μεγάλων τραπεζικών και ασφαλιστικών ομίλων για μετατροπή του EFSF σε μηχανισμό ασφάλισης πιστώσεων.
Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι δέκα μεγάλοι τραπεζικοί και ασφαλιστικοί όμιλοι ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ να στηρίξει τη (γερμανική) πρόταση για μετατροπή του ταμείου σε μηχανισμό ασφάλισης πιστώσεων.

  *newscode.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog