Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 400.000 ευρώ οι ζημιές από τα επεισόδια!

- Advertisement -

Οι ζημιές που υπέστησαν εμπορικά καταστήματα και τράπεζες από τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, υπολογίζονται στις 400.000 ευρώ…
Νούμερο που προέκυψε από την καταγραφή που έκανε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, το οποίο και ζητάει την καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές.

Σε επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο, προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο γνωστοποίησε ότι προέβη σε καταγραφή των ζημιών με ειδικά συνεργεία και διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 62 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εννέα τραπεζικά καταστήματα, έχουν υποστεί ζημιές στις κτιριακές τους εγκαταστάσεις, ενώ σε ορισμένες σημειώθηκαν και κλοπές εμπορευμάτων, το συνολικό κόστος των οποίων, κατά δήλωση των επιχειρηματιών, ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει για ακόμα μια φορά, την οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του, για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό-εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Η επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας, βάλλονται από παντού, από την οικονομική κρίση, από τη μειωμένη κατανάλωση, από τους μειωμένους τζίρους, από την ανυπαρξία αναπτυξιακών προσπαθειών και από τις ζημιές και φθορές που προκαλούνται σε κάθε διαδήλωση και πορεία.

Έχοντας υπόψη μας, την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει όλη η αγορά και γνωρίζοντας τις υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις, ζητούμε την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων».

newsbomb.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog