Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Don Giovanni, ζωντανά στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο

- Advertisement -

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑNTENNA συνεχίζουν τις φαντασμαγορικές παραστάσεις, της σεζόν 2011-2012 με το αριστούργημα του «DON GIOVANNI» ΤΟΥ MOZART που μεταδίδεται ζωντανά από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ το Σάββατο στις 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 19:55 στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου…

Η όπερα «Don Giovanni» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πράγα το 1787, φτάνει στην Ελλάδα από μια νέα, εντυπωσιακή παραγωγή της Metropolitan Opera. Ο ομώνυμος κεντρικός ήρωας, «Don Giovanni», είναι ο διαχρονικότερος γυναικοκατακτητής της σύγχρονης ιστορίας, ο ξακουστός «Don Juan» (Δον Ζουάν).

Το εξαιρετικό cast των διακεκριμένων καλλιτεχνών αποτελείται από: τον βαρύτονο Mariusz Kwiecien στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τη Marina Rebeka στο ρόλο της «Donna Anna», τη Barbara Frittoli στο ρόλο της «Donna Elvira», τον Luca Pisaroni στο ρόλο του «Leporello». Την ορχήστρα διευθύνει ο Fabio Luisi.

Ο Mariusz Kwiecien «ξεδιπλώνει» για πρώτη φορά στη σκηνή της Metropolitan Opera τη γεμάτη νεανικό σφρίγος και αισθησιασμό ερμηνεία του, στον αιώνιο αντι-ήρωα του Mozart, υπό την καθοδήγηση του τιμημένου με βραβείο “Tony” σκηνοθέτη, Michael Grandage, οποίος σχετικά με την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του «Don Giovanni», δήλωσε: «Ο «Don Giovanni», δεν ήταν απλά ένας τύπος που αποπλανούσε κατ’ εξακολούθηση, ήταν μια έντονα πολυσύνθετη προσωπικότητα».

Η εντυπωσιακή παράσταση, καθηλώνει με τα σκηνικά, τον φωτισμό και τις χορογραφίες. Με Μεσογειακά στοιχεία ή χρώματα (σκηνικά, φωτισμός) παραπέμπουν με αριστοτεχνικό τρόπο στην Ισπανική καταγωγή του «Don Giovanni». Κάθε ένα στοιχείο γίνεται μέρος της δράσης, αντικατοπτρίζοντας την ιδιαίτερη δομή της υπόθεσης. Έτσι, επιτυγχάνεται η ρεαλιστικότερη αποτύπωση της ιστορίας, ο θεατής «ταξιδεύει» σε μια άλλη εποχή και συμπάσχει ακόμα περισσότερο με τους ήρωες. Επιπλέον οι πολυεπίπεδοι πύργοι, βασικό χαρακτηριστικό του σκηνικού, εξυπηρετούν την ιστορία, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, ενώ ο θεατής μπορεί και βλέπει τα μπαλκόνια και το όλο το εσωτερικό μέρος του κάθε πύργου, σε κάθε επίπεδο όπου διαδραματίζονται οι σκηνές.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog