Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

- Advertisement -


«H 28η Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και ευγνωμοσύνης για όλους όσους εναντιώθηκαν στην υποδούλωση της Ελλάδας και έγραψαν την ιστορία του έπους του ’40 και της μεγαλειώδους εθνικής αντίστασης, αποτελεί σταθμό στην ιστορία της πατρίδας μας…

Το μήνυμα αντίστασης και ανεξαρτησίας της εθνικής επετείου παραμένει πάντα διαχρονικό. Το έπος του ’40 πρέπει να αποτελέσει παρακαταθήκη για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, την αναγέννηση της πατρίδας. Σε μια περίοδο που η χώρα μας ταλανίζεται όσο ποτέ, ένα νέο “ΟΧΙ” προβάλλει επιτακτικό ενάντια στην κατάργηση των θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής και στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.
Το φρόνημα του ’40 και η απόφαση των Ελλήνων για αντίσταση στον ξένο επιδρομέα, οφείλει να αποκτήσει ένα νέο περιεχόμενο στη σημερινή κρίσιμη πραγματικότητα απέναντι στις προσπάθειες για συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας και τη δημιουργία νέων δεσμών οικονομικής εξάρτησης. Τώρα όσο ποτέ, απαιτείται μία νέα αγωνιστική συλλογική συνείδηση αντίστασης και δημιουργίας και μία νέα ομοψυχία που θα καθοδηγήσει τη σημερινή εθνική προσπάθεια».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog