Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 81-74

- Advertisement -

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με σκορ 81-74 και πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα…

Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης αρχικά και στη συνέχεια ο Γιώργος Πρίντεζης επανέφεραν τους «ερυθρόλευκους» από το -12, στο τρίτο δεκάλεπτο και με «όπλο» την καλή άμυνα οι Πειραιώτες έκαναν «σεφτέ» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με συνολικά 22 πόντους τελείωσε το ματς ο “Kill Bill”, ενώ πολύ καλή εμφάνιση και για τον Δημήτρη Κατσίβελη που βοήθησε αρκετά στην άμυνα.

Το ματς

Νευρικά ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα από την αρχή και με «όπλο» την καλή του άμυνα έφτασε τη διαφορά στο +4 (6-2). Τα προβλήματα για τη Φενέρμπαχτσε ήρθαν νωρίς, με το τρίτο φάουλ του Βίντμαρ που έκανε τρία φάουλ, με τους Πειραιώτες να το εκμεταλλεύονται και να κάνουν το 12-5. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τη «Φενέρ» να κάνει ένα σερί 8-0 και να παίρνει το προβάδισμα (12-13). Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωσή του στην επίθεση, με αποτέλεσμα να κλείσει την πρώτη περίοδο στο -2 (12-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν άλλαξε κάτι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρακολουθούσε τους φιλοξενούμενους να συντηρούν μία διαφορά τεσσάρων πόντων για περίπου πέντε λεπτά (21-25). Τα πολλά λάθη από πλευράς των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα η τουρκική ομάδα να φτάσει ακόμα και στο + 9 (23-32) λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σπανούλης μείωσε στους έξι (26-32), αλλά ένα καλάθι του Πρέλντζιτς και το τρίποντο του Ούκιτς στην εκπνοή έφεραν τους Τούρκους στο +11 (26-37) και με αυτή τη διαφορά έκλεισαν το πρώτο 20λεπτο.

Καλό το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει τέσσερις αναπάντητους πόντους και να μειώνει στους επτά (30-37). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τους Πειραιώτες, καθώς οι Τούρκοι με ένα σερί πήγαν στο +12. Δύο τρίποντα του Πρίντεζη και στη συνέχεια μία τεχνική ποινή στον πάγκο της «Φενέρ», αποσυντόνισαν τους Τούρκους, δίνοντας την ευκαιρία στους Πειραιώτες να μειώσουν στο καλάθι (46-48). Στη συνέχεια, ο Γκετσεβίτσιους με δύο βολές μείωσε στον πόντο (49-50), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 53-54.

Με τους καλύτερους «οιωνούς» άρχισε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, καθώς –αρχικά- πήρε το προβάδισμα με τον Πρίντεζη, ενώ ο Άντιτς πήγε τη διαφορά στο +3 (57-54). Η αντεπίθεση, όμως, των γηπεδούχων είχε και συνέχεια, αφού έφτασαν ακόμα και στο +5 (60-55). Ωστόσο, οι Τούρκοι απάντησαν με ένα σερί 6-0 που τους έδωσε και πάλι το προβάδισμα (60-61). Από εκείνο το σημείο και έπειτα το σκορ εναλλασσόταν συνεχώς, αλλά το «δώρο» για τους Πειραιώτες, ήρθε από τον Πρέλτζιτς, ο οποίος έκανε το πέμπτο του φάουλ, δύο λεπτά πριν το τέλος. Το σκορ σε εκείνη τη στιγμή ήταν στο 71-69 υπέρ της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς, το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους και έφτασε έτσι στην πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα με σκορ 81-74.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 26-37, 53-54, 81-74

sportfm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog