Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ Σαούντ: Ζάπλουτος ή έμπορος;

- Advertisement -

Η «άχρηστη πληροφορία» της χθεσινής ημέρας έκανε λόγο για τη διάκριση των εμίρηδων στη Σαουδική Αραβία σε επίπεδα…

Οσοι ανήκουν στο πρώτο επίπεδο είναι αυτοί που έχουν τις αμύθητες περιουσίες, αυτοί που ασκούν την εξουσία, αυτοί που μπορούν να κάνουν τον Παναθηναϊκό μία Μάντσεστερ Σίτι. Η δύναμη των εμίρηδων περιορίζεται όσο κατεβαίνεις τα επίπεδα. Λέγεται (κρατήστε το αυτό) ότι κάποιοι εμίρηδες «τρίτου επιπέδου» ζουν με τον μισθό που τους δίνει η κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους όχι ομάδα Σούπερ Λίγκας, αλλά ούτε Football League 2.

Προς τι ο πρόλογος; Στην περιγραφή του ο Βλάσης Τσάκας μιλά για τον γιο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Προσέξτε, όμως, το «Φαρχάν», που περιέχεται στο όνομα του Σαουδάραβα επενδυτή, απομακρύνει τον ήρωά μας από τον βασιλικό θρόνο. Με άλλα λόγια: οι «Φαρχάν» δεν ανήκουν σε καμία περίπτωση στους εμίρηδες «πρώτου επιπέδου».

Ο έμπορος

Εδώ μιλάμε για τον Σουλτάν Μπιν Νάσερ Φαρχάν Αλ Σαούντ. Εναν άνθρωπο που, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές, καταλαβαίνετε ότι βρήκαμε τον «πρίγκιπά» μας. Μόνο που δεν είναι πρίγκιπας. Ο συγκεκριμένος κύριος, σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από την πατρίδα του, είναι ένας άνθρωπος πολύ μακριά από τη βασιλική οικογένεια και τα κέντρα εξουσίας. Ενας άνθρωπος που φέρει βασιλικό αίμα, κουβαλά, δηλαδή, το Αλ Σαούντ στο επώνυμό του, αλλά ανήκει στους εμίρηδες «τρίτου τύπου». Αργά τα μεσάνυχτα συλλέξαμε μερικά ακόμα στοιχεία για το προφίλ του «πρίγκιπα». Είναι έμπορος στο επάγγελμα, δραστηριοποιούμενος στον χώρο των αθλητικών ειδών. Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα στην Τζέντα σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος Σουλτάν Μπιν Νάσερ έχει μια σεβαστή προσωπική περιουσία, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν δύναται να βγάλει από το παντελόνι 200 εκατομμύρια και να τα επενδύσει σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Εκφράζουν δεν την αμφιβολία τους σχετικά με την πρόθεσή του να ασχοληθεί με κάποιον τομέα πέραν του επαγγέλματός του.

Στην κοινωνία της Τζέντα ο Σουλτάν Μπιν Νάσερ Φαρχάν Αλ Σαούντ δεν είναι κάποιος ευρέως γνωστός. Μπορεί οι Σαουδάραβες να έχουν παραπλήσια επώνυμα, αλλά είναι δεδομένο πως οι λεφτάδες, οι ζάπλουτοι είναι δαχτυλοδεικτούμενοι κι εκεί. Και σίγουρα ο άνθρωπος για τον οποίο μιλάμε δεν είναι ένας από αυτούς. Ισως πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία στον τρόπο με τον οποίο ο κύριος Τσάκας απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση που του έγινε σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή: όταν ρωτήθηκε αν είναι διάδοχος του θρόνου ο πρίγκιπας, ο κύριος Τσάκας είπε ότι είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας. Σωστό! Μαζί με τον Σουλτάν Μπιν Νάσερ Φαρχάν Αλ Σαούντ μέλη της βασιλικής οικογένειας δηλώνουν άλλοι 15.000 νοματαίοι!

Ο ζάμπλουτος

Αν έλειπε το «Φαρχάν» από το επώνυμο του «ήρωά» μας τα νέα θα ήταν πολύ καλύτερα για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Για να καταλάβετε: ο Σουλτάν Μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ είναι μικρότερος αδελφός του ζάπλουτου Τούρκι. Ενός ανθρώπου με αμύθητη προσωπική περιουσία, με 200 κλασικά αυτοκίνητα στην κατοχή του, επαύλεις στο Μπέβερλι Χιλς, τη Βαρκελώνη, το Ριάντ και το Λονδίνο, ένα εκπληκτικό γιοτ (Σάρα) και μερικά τζετ. Ο Τούρκι Μπιν Νάσερ είναι ο άνθρωπος που λύνει και δένει στα εξοπλιστικά προγράμματα της Σαουδικής Αραβίας και φυσικά βρίσκεται δίπλα στον θρόνο.

Μαζί με αυτόν και ο αδελφός του, Σουλτάν. Σημειώστε και κάτι ακόμα: ο Τούρκι Μπιν Νάσερ είναι επίτιμος πρόεδρος της Αλ Νασρ, ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας, στην οποία έχει τοποθετήσει ως πρόεδρο τον γιο του Φαϊσάλ, ανιψιό, δηλαδή, του δικού μας -αν αυτός είναι- Σουλτάν. Αυτός ο Σουλτάν είναι ο 7ος γιος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Αλλά… Πώς είναι δυνατόν ο δικός του άνθρωπος, αυτός που έστειλε αγγελιαφόρο στην Ελλάδα να μη θυμάται το ακριβές όνομά του; Το σίγουρο είναι πως τα κενά της υπόθεσης είναι πολλά. Ενα από τα σημαντικά που χρήζουν άμεσης διαλεύκανσης είναι το ακριβές όνομα του υποψηφίου επενδυτή. Κάτι μου λέει πως κάτι ξέχασε να πει ή δεν έχει πει σωστά ο Βλάσης Τσάκας.

Βάιος Τσούτσικας
Πηγή: sday.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog