Δημοψήφισμα: «Ναι» ή «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση

2011-10-31T18:41:48+03:0031 Οκτ 2011 | 18:41|Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία|Ετικέτες: |2 Σχόλια
Δημοψήφισμα: «Ναι» ή «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση

Για ύψιστη πράξη δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου εξαγγέλοντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης από τους πολίτες της χώρας, ενώ επιπλέον ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή διευκρινίζοντας ότι η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει στη Βουλή, αύριο….

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλες, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: Λέμε όχι στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Καστανίδη στο Βήμα το δημοψήφισμα θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου όταν θα είναι έτοιμη η δανειακή σύμβαση και πριν αυτή πάει στη Βουλή για ψήφιση.

Νωρίτερα αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση απευθύνθηκε προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν πριν από μία ακριβώς εβδομάδα αυτή εδώ η Ομάδα δεν στεκόταν στο ύψος της» είπε στους βουλευτές του κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.  «Θέλω να ευχαριστήσω το κάθε βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που τιμούμε για το θάρρος του, για την επιμονή και την αντοχή του»

«Η απόφαση που πετύχαμε απομακρύνει την ανασφάλεια και μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον μας. Ενισχύει τη δυνατότητά μας να γίνουμε ξανά αυτοδύναμοι».

«Βήμα – βήμα κατακτάμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να στηρίξουν αυτή τη Συμφωνία. Το ίδιο θα κάνουν και οι πολίτες αν ενημερωθούν επαρκώς».

«Δεν δικαιολογώ σε κανένα σημείο τη βία, μπορώ να συμμεριστώ όμως την οργή του κόσμου» είπε κατά την ομιλία του.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το τι αυτό σημαίνει για τη χώρα, τους πολίτες τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, στηλίτευσε τη συμπεριφορά όσων «για δικούς τους λόγους καλλιεργούν φόβους, μιζέρια και ανασφάλεια» και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας από κανέναν. Από τις αρχές τους 2012 θα υπάρχει ένα νέο τοπίο -πρόσθεσε- θα μπορούμε να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι πια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση.

tovima.gr

2 Σχόλια

 1. ANONYMOUS 31 Οκτωβρίου 2011 σε 18:50 - Απάντηση

  Αρθρο 44 * 2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
  Αν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

 2. ANONYMOUS 31 Οκτωβρίου 2011 σε 21:05 - Απάντηση

  s-spinos:
  τι δημοψήφισμα λέει το αμερικανάκι, αφού το άρθρο του Συντάγματος που παραθέτεται το απαγορεύει (εκτός από δημοσιονομικά);;;
  καλά ο ΓΑΠ δεν γνωρίζει Ελληνικά, ο Μπενίτο που είναι και δημιουργός του Συντάγματος δεν τον επαναφέρει εις την τάξιν;;;

Αφήστε ένα σχόλιο