Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτράκι:Θέμα κολυμβητήριο

- Advertisement -

Την Δευτέρα θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Νοεμβρίου με την συνέχεια του θέματος του κολυμβητηρίου Λουτρακίου. Ένα μεγάλο έργο το οποίο μέχρι στιγμής έχει μείνει κλειστό και ανεκμετάλευτο. 
  Οι γονείς των 120 παιδιών που κολυμπάνε στις 2 ομάδες του δήμου μας(Ποσειδών,Ναυταθλητικός Όμιλος) πιέζουν να βρεθεί μια λύση για να μπορούν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το άθλημα που αγαπούν και που, από την 1η Νοεμβρίου δεν μπορούν να το κάνουν…
Ξενοδόχοι του Λουτρακίου δέχτηκαν την εποχή που μιλάμε πρόταση τουριστικού γραφείου να φιλοξενήσουν κολυμβητικές ομάδες για να προπονηθούν στο κολυμβητήριο χωρίς βέβαια να μπορούν να ανταποκριθούν, αφού το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό.
Και να μην ξεχνάμε ότι όσο το μεγάλο αυτό έργο παραμένει σε αδράνεια τόσο θα μεγαλώνουν οι φθορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ”ολυμπιακό έργο” ως προς την αξιοποίηση του.
  Η κίνηση της δημοτικής αρχής να συζητηθεί το θέμα μας βρίσκει σύμφωνους αλλά θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει μια μελέτη λειτουργίας του κόστους για να μπορούμε να μιλάμε με πραγματικούς αριθμούς και όχι να βγαίνει ο καθένας και να λέει τα δικά του.
Είναι γεγονός όμως ότι το κόστος λειτουργίας δύσκολα θα κατέβει από τα 400,000ευρώ το χρόνο και αν τα βάλουμε μαζί με όσα μας στοιχίζει το Συνεδριακό και το Σπα φτάνουμε στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ να ”μπαίνουμε μέσα” κάθε χρόνο. Σε μια δεκαετία δηλαδή θα έχουμε σπαταλήσει 15 εκ ευρώ για να συντηρούμε τα 3 μεγάλα αυτά έργα ενώ θα μπορούσαμε εύκολα με τα λεφτά αυτά να φτιάξουμε 3 σχολεία!
  Από τα όσα ακούσαμε τώρα στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Νοεμβρίου η τοποθέτηση του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου Λουτρακίου Γιώργου Μπάκου, ήταν η μοναδική η οποία περιείχε λογική και μίλησε με πραγματικούς αριθμούς από το τι γίνεται στην επικράτεια με τα δημοτικά κολυμβητήρια.
Όσον αφορά την τοποθέτηση του Προέδρου του Προμηθέα Νίκου Λόη για να περιέλθει το κολυμβητήριο στο Νομικό Πρόσωπο του Προμηθέα χωρίς να έχει το προσωπικό να το λειτουργήσει,χωρίς να μπορεί να κάνει προσλήψεις,χωρίς προϋπολογισμό, δεν νομίζουμε ότι είναι στο σωστό δρόμο. Εντύπωση μας έκανε  η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο αγαπητός και αγαθός για τις προθέσεις του Πρόεδρος του Προμηθέα, ‘‘να ενταχθεί το κολυμβητήριο στον Προμηθέα και μετά βλέπουμε και κάνουμε”, φράση-σκέψη η οποία δεν συνάδει με το 2011 και όλα αυτά που ζούμε με την οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και το οικογενειακό πορτοφόλι.
  Αυτό το οποίο θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι να παραμείνει δημοτικό το κολυμβητήριο και να λειτουργεί με υπεργολαβίες στην λειτουργία του,στην ανάπτυξή του κτλ. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι όπου υπάρχουν υπεργολαβίες ”κινούνται λεφτά” κάτω από το τραπέζι και σε μια τέτοια περίπτωση ξέρουμε αρκετούς από το Λουτράκι που ήδη ενδιαφέρονται να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα αν βέβαια φτάσουμε σε τέτοιες τακτικές..
  Το σοβαρό θέμα του κολυμβητηρίου τέλος, θα πρέπει να μπεί στο πλαίσιο των προτάσεων και να δούμε αναλυτικά τι περιέχει η κάθε πρόταση εκμετάλλευσης.Οι προτάσεις που θα έρθουν στο τραπέζι της συζήτησης,να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό,να αξιολογηθούν, και μετά ας αποφασίσουν οι δημοτικοί άρχοντες, έχοντας ως γνώμονα  το δημοτικό συμφέρον για το τι μπορεί και πρέπει να γίνει.
Στις προτάσεις θα θέλαμε να δούμε πρώτον και κύριον την λειτουργία του κολυμβητηρίου από τον δήμο με πραγματικό προϋπολογισμό χωρίς να ξεφύγει προς τα πάνω ούτε ευρώ και μετά όλες τις υπόλοιπες(αν υπάρχουν).

Η εποχή μας απαιτεί έτοιμες προτάσεις και λύσεις  και όχι ρομαντισμούς ή λαϊκισμούς.Aς αποφασίσουμε με σύνεση και διορατικότητα για το κολυμβητήριό μας..

Η συντακτική ομάδα του Loutrakiblog
- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και βέβαια να γελάσουμε…με την προσπάθεια του κάθε ενός ανώνυμου να διαβάλει μια μελέτη του πολυτεχνείου που περιλαμβάνει δημοσιευμένα στοιχεία από ΟΤΑ και ΓΓ Αθλητισμού, όπως μπορεί κάποιος να δει στην μελέτη.
    Επίσης μπορεί να γελάσει με το γεγονός κάποιου που γρήγορα γρήγορα πάει να την απαξιώσει (λες και έχει συμφέρον ο μπάκος ή το loutrakiblog), ίσως γιατί τη δευτέρα θα παρουσιάσει και αυτός τη θέση του.
    Εγώ ένα ξέρω παιδιά. Όλοι με ξένα κόλυβα πάνε για κάνουν μνημόσυνο. Σου λέει ο άλλος, δεν θα στοιχίσει πάνω από 100.000 (τόσο κάνει μόνο το νερό και η δεη), ας το πάρουμε για να βολευτώ εγώ, και μετά χεσ….με αν μπαίνει μπαίνει μέσα. Για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί όλοι σκέφτονται την πάρτη τους. Και δεν μπορώ να καταλάβω τι στην ευχή κανουν στον Δήμο τόσο καιρό και δεν έχουν κάνει μια μελέτη σκοπιμότητας και κόστους.

  2. ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΟΝΤΑ 40.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΛΠ. ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ? ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ 60% ΑΡΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ (10 ΤΟΝΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΜΟΝΟ). ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70.000. ΤΕΛΟΣ ΘΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ 6-7 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΑΡΑ ΡΕΠΟ, ΑΡΑ ΜΕ 18-20.000 ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΙΚΑ-ΣΥΚΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΑ 130.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΤΕΛΟΣ ΘΕΣ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
    ΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΣ ΜΙΝΙΜΟΥΜ 400.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΝ 50ΑΡΑ, ΑΡΑ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ.
    ΑΜΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

  3. Με 15 εκ. θα μπορούσαμε να είχαμε φτίαξει πανεπιστήμιο ή νοσοκομείο , αυτά και αν είναι τα πλέον ανταποδωτικά έργα και στην πραγματική υπηρεσία του δημότη. Πάσχουμε από πολιτικό όραμα και κατεύθυνση γενικότερα.

  4. Ακολουθώ απόλυτα την υπογραφή του άρθρου και αρκετά σχόλια που διάβασα μέχρι τώρα με βρίσκουν σύμφωνη.Απορώ που ακόμα ο geo ή ego δεν έχει πάρει θέση.

  5. Καλημέρα από Geo….
    Τι εννοείς να πάρω θέση; Η θέση μου μάλλον διεφάνη ξεκάθαρα στην παλαιότερη αρθογραφία στο L1 σε ακόμα παλαιότερη εδώ στα παιδιά στο LBlog και στην εισήγηση, αλλά και δευτερολογία στο ΔΣ προ τριημέρου.
    Πρέπει να εξεταστούν όλες οι προοπτικές χωρίς παρωπίδες και κολλήματα, γιατί οι καιροί -όπως λένε και οι συντάκτες σε αυτό το άρθρο- είναι χαλεποί και δύσκολοι.
    Τα έσοδα του Δήμου όπως θα δείτε από το θέμα τη Δευτέρα και όπως θα τα παρουσιάσει ο Γ.Γλυκοφρύδης, είναι 30% κάτω από πέρυσι, λόγω αδυναμίας είσπραξης και προβλέπεται να χειροτερέψει. Θα δείτε το άλλο θέμα όπου πλην μιας εταιρείας, καμμία εταιρεία εμφιάλωσης νερού δεν πληρώνει τα τελευταία 2 έτη. Τα έσοδα της Λουτράκι ΑΕ δεν καλύπτουν τα έξοδα, άρα δεν υπάρχει ανάπτυξη. Τα όποια έργα θα γίνονται από επιχειρησιακά και περιφερειακά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ. Τα έσοδα από Καζίνο…ας μην το πιάσουμε. Τέλος -και με λυπεί το γεγονός, όπως το έχω πει πολλάκις- η δημοτική αρχή (όποια δημ. αρχή) δεν είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη, την διοίκηση, την επιλογή και εφαρμογή στρατηγικής κλπ, άρα δεν περιμένεις να αλλάξει κάτι σημαντικά.
    Την ίδια στιγμή υπάρχει εγγενής αδυναμία έγκρισης εξόδων, ακόμα και για τα πιο προφανή και απλά (βλέπετε τι γίνεται με τις διακοπες του ΔΣ λόγω μη έγκρισης υπερωριών από το κράτος ή την αδυναμία έγκρισης πχ πετρελαίου για την κίνηση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων), κάτι που έχει οδηγήσει σχεδόν όλα τα δημοτικά κολυμβητήρια σε προσωρινό ή οριστικό λουκέτο (εκτιμάται ότι άνω των 12.000 αθλητών και παιδιών είναι χωρίς κολυμβητήριο), ενώ ακόμα και κολυμβητήρια με 1.000 επισκέπτες ημερησίως και 300 χιλ. έσοδα το χρόνο αδυνατούν να λειτουργήσουν.
    Τέλος πάντων. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει μια σωστή κοστολόγηση χρήσης (και όχι απλής χρήσης δηλ. μόνο η 25άρα και 3 άτομα για να κολυμπούν μόνο οι σύλλογοι, αλλά πλήρης χρήση αφού ένα κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών 5.5 εκατ. ευρώ, πρέπει να προσφέρει στο τόπο επισκέπτες), για να γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με τι τρόπο.
    Από εκεί και έπειτα, η κάθε χρήση (δημοτικό, προμηθέας, υπεργολαβία λειτουργίας και συντήρησης, μίσθωση) θα πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα (ώρες κολύμβησης για δημότες, χαμηλό κόστος για συλλόγους), και αξιοποίηση σε συνεργασία π.χ με τον LTO και τους φορείς (πρόσκληση ομάδων, διοργανώσεις, προπονητικό κέντρο για ξένες ομάδες τον χειμώνα και την άνοιξη). Αλλά όλα αυτά με διαφάνεια και με πλήρη επίγνωση του τι περιμένουμε.
    Και αφού δούμε ότι ενδεχομένως δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, τότε ας δούμε το ενδεχόμενο να λειτουργήσει υπο καθεστώς απλής 25άρας πισίνας με όσο μικρότερο κόστος (μην αξιοποιώντας τα 5.5 εκατ. ευρώ που στοίχισε), αν και πάλι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κόστος της τάξης των 120-150.000 και δεν ξέρω πόσα από αυτά (αν) θα εγκριθούν από επιτροπους κλπ.
    Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να πηγαίνουμε εκβιαστικά και με λύσεις που "ίσως" συμφέρουν τα προσωπικά συμφέροντα ορισμένων εις βάρος των πολλών. Και το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να προτείνουν λύσεις αυτοί που δεν έχουν εμπειρία είτε κοστολόγησης, είτε διαχείρισης, ή διοίκησης αντίστοιχων μονάδων ή τέλος γνώσης του τρόπου λειτουργίας του τουριστικού προϊόντος και του δήμου. Δεν μέμφομαι κάτι, απλά προσπαθώ να προλάβω πιθανές καταστάσεις σε εποχές και δικής μου ενασχόλησης με τα κοινά.

  6. perimente perimente mhn viazestai se ligo tha mas brei thw lyseis o aplos politis den exei sikosei tipota giati mallon to sintasei akoma apo extes poy sikothike to thema are mayre a.v. ti se perimenei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tha koitas kati sentonia!!!

    NEMESHS

  7. Οι εξελίξεις με δικαίωσαν NEMESHS. Εσένα;
    Ίσως γιαυτό ασχολείσε μαζί μου. Την άποψη μου την ξέρεις και δεν χρειάζεται να την επαναλαμβάνω.
    Και γράψε ελληνικά.
    Όταν θα έχω να πω κάτι θα το κάνω όσο χώρο και να πιάνει. Για να τα κάνω απλοϊκά και κατανοητά. Εάν δεν τα καταλαβαίνεις, δε μπορώ να βοηθήσω.
    Και επαναλαμβάνω. Οι εξελίξεις με δικαιώνουν για τις σκέψεις μου. Όσο λυσσαλέα τις παλέψατε προς χάριν των παραταξιακών σας επιλογών. Οι παρωπίδες σας, σας τυφλώνουν. Οι προσωπικές σας φιλοδοξίες είναι υπέρ άνω του συμφέροντος του Δήμου μας. Με όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας δεν έχετε πάρει κανένα μάθημα. Η διχόνοια που καλλιεργείτε δεν συμφέρει κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά. Γιατί δε το καταλαβαίνετε;

    Ένας Απλός Πολίτης..

  8. Απλέ πολίτη μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου.
    Ποιος θαρρείς θα ασχολιόταν μαζί σου αν δεν τον προκαλούσες με τον άνευ προηγούμενου εγωκεντρισμό σου?
    Είπα δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σου γιατί σου δίνω αξία ,αλλά οι φανφάρες σου δεν αντέχονται.
    Σου δίνω λόγο ύπαρξης και αυτοπροβολής…… το στοιχείο σου……..
    Πρόσεξε τις εκφράσεις σου γιατί το στόμα μου είναι μεγαλύτερο από το μπόι σου……
    Έχεις μεγάλο θράσος να κατηγορείς ΕΣΥ τους άλλους για συμφέροντα.
    Γενικά έχεις ένα μεγάλο κατηγορώ για τους άλλους, που αυθαίρετα το βαφτίζεις επιχειρηματολογία.
    Έχεις έναν τρόπο να πλασάρεις κάποια πράγματα λες και εσύ τα ανακάλυψες,λες και είσαι απαλλαγμένος από όλες τις γήινες αδυναμίες και λάθη.
    Μήπως είσαι εξωγήινος?
    Η κακή διοίκηση καλλιεργεί διχόνοια στον δήμο και όχι τα σχόλια κάποιων αναγνωστών.

    ΥΓ
    Πρόσεχε τη σχέση σου με τα blogs γιατί η σοφή παροιμία λέει μια του κλέφτη,δυο του κλέφτη τρεις και η κακή του μέρα….
    Όλα τα είχε ζήσει ο έρημος ο δήμος,οι διχασμένες προσωπικότητες τον μάραναν.

  9. 6:40. Πρότεινα από την αρχή την διαχείριση του Κολυμβητηρίου από Ιδιώτη. Διότι είναι ανέφικτο να το λειτουργήσει η όποια Δημοτική Αρχή με κέρδος ή τουλάχιστον με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά και γιατί δεν έχει προσωπικό. Ο μόνος που έχει διαφοροποιηθεί με αυτό είναι ο Κος Γκιώνης που θεωρεί ότι δεν έχει σημασία το οικονομικό κέρδος αλλά θα κερδίσει η πόλη από την χρήση του,από τις διοργανώσεις και το image. Θα κεφαλαιώσει το θεωρητικό από την επισκεψημότητα του κόσμου. Εν μέρη συμφωνώ αλλά στην πράξη δεν θα γίνει. Δεν φτάνει μόνο αυτό εάν δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη. Δεν θα φτάσουν οι εκδηλώσεις να αντισταθμίσουν τα οικονομικά δεδομένα.
    Η Δημοτική Αρχή πράγματι, όπως λέει ο Κος Γκιώνης δεν έχει ή δε δείχνει να ξέρει πως θα το διαχειριστεί. Μόνο ο Κος Μπάκος έχει σταθεί με κριτήρια επιχειρηματικά και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Αυτό του έχει διδάξει η ενασχόληση του με την αγορά κεφαλαίου. Και με αυτό τον τρόπο πρέπει να κινείται ο Δήμος σε κάθε επιλογή του.
    Προς 12:46,
    Εγώ δεν ανακάλυψα τίποτα ούτε έχω τέτοια διάθεση.
    Το μόνο που αναφέρω σε κάθε ευκαιρία είναι τα κακώς κείμενα που θεωρώ εγώ όταν συμβαίνουν.
    Τον εγωκεντρισμό δεν καταλαβαίνω από που τον διακρίνεις. Μακάρι να κάνω εγώ λάθος στις εκτιμήσεις μου και να πηγαίνει καλά ο Δήμος με τις επιλογές του. Αλλά για εμένα Δήμος, δε σημαίνει οι Πολίτες Μπροστά, η Παρέμβαση Πολιτών η ότι άλλο.
    Το δικό μου συμφέρον είναι να πηγαίνει καλά ο Δήμος.
    Εδώ ο καθένας εκφράζει το δικό του συμφέρον και δεν είναι κακό αυτό. Το κακό είναι ότι δεν δέχεται αντίλογο ή διάλογο.
    Δεν θέλω αυτοπροβολή. Δε με νοιάζει. Δε με ενδιαφέρει. Η ηλικία μου και η εργασία μου δεν μου επιτρέπει να ασχολούμαι για την αυτοπροβολή όπως εσυ μου λες.
    Το κατηγορώ το δικό μου είναι ακριβώς αυτό που γράφεις εσύ. Όποιος λέει ότι δεν σας συμφέρει και δεν είναι της αρεσκείας σας τότε τον μηδενίζουμε και τον χαρακτηρίζουμε με επίθετα.
    Μπορείτε να με αποκαλείτε όπως θεωρείτε.
    Το μέλλον του τόπου μας θα δικαιώνει η θα αναιρεί τις απόψεις μας.
    Και το μέλλον του τόπου μας δεν έχει δικαίωμα να το έχει αποκλειστικά και δικαιωματικά καμία παράταξη.
    Να θυμίσω μια φράση του συντρόφου Χάρρυ Κλυν μιας και είναι της μόδας και που το διάβασα σε ένα άλλο blog: Όλοι επιθυμούν το καλύτερο, όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, όλοι αγωνιούν για το καλύτερο και τελικά εμείς πάμε από το κακό στο χειρότερο.
    Έχει άδικο. Τυχαίο;

    Ένας Απλός Πολίτης..

  10. Πρός 11:02,
    Εαν η στάση ζωής είναι για εσένα αερολογίες τότε αδυνατώ να σου ικανοποιήσω την περιέργεια σου.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  11. Ωραία. Εγώ δεν έκανα τίποτα, και η στάση ζωής μου είναι για εσένα αερολογίες.
    Για δώσε μου τα δικά σου παραδείγματα συμμετοχής και με απτά επιτυχημένα αποτελέσματα.
    Τι έχεις προσφέρει εσύ στον τόπο σου;

    Ένας Απλός Πολίτης..

  12. me apostomoses!

    ise poli oreos
    mou thimizis ton giorgaki
    den eimai kolimenos me tin karekla,
    apla apo prothipoyrgos den paretoume.

    apantise mou lipon prota ΕΣΥ kai meta tha sou apantiso kai egw ti exw kani gia ton topo mou.

  13. παίξτε και την κολοκυθιά ρε παιδιά.
    εμάς τι μας νοιάζει.
    πες μου εσύ.. όχι πες μου εσυ.
    7:40; τι κόλλημα έχεις με τον απλό πολίτη. Εσύ δεν συμφωνείς. Οκ. Εγω συμφωνω.
    ασε μας στον πόνο μας.
    Αυτα μας φάγανε.
    Αι στο καλό!! και οι δυό σας.
    το θέμα θεωρείτε λήξαν!!! Ετσι Av?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog