Την Δευτέρα θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Νοεμβρίου με την συνέχεια του θέματος του κολυμβητηρίου Λουτρακίου. Ένα μεγάλο έργο το οποίο μέχρι στιγμής έχει μείνει κλειστό και ανεκμετάλευτο. 
  Οι γονείς των 120 παιδιών που κολυμπάνε στις 2 ομάδες του δήμου μας(Ποσειδών,Ναυταθλητικός Όμιλος) πιέζουν να βρεθεί μια λύση για να μπορούν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το άθλημα που αγαπούν και που, από την 1η Νοεμβρίου δεν μπορούν να το κάνουν…
Ξενοδόχοι του Λουτρακίου δέχτηκαν την εποχή που μιλάμε πρόταση τουριστικού γραφείου να φιλοξενήσουν κολυμβητικές ομάδες για να προπονηθούν στο κολυμβητήριο χωρίς βέβαια να μπορούν να ανταποκριθούν, αφού το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό.
Και να μην ξεχνάμε ότι όσο το μεγάλο αυτό έργο παραμένει σε αδράνεια τόσο θα μεγαλώνουν οι φθορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ”ολυμπιακό έργο” ως προς την αξιοποίηση του.
  Η κίνηση της δημοτικής αρχής να συζητηθεί το θέμα μας βρίσκει σύμφωνους αλλά θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει μια μελέτη λειτουργίας του κόστους για να μπορούμε να μιλάμε με πραγματικούς αριθμούς και όχι να βγαίνει ο καθένας και να λέει τα δικά του.
Είναι γεγονός όμως ότι το κόστος λειτουργίας δύσκολα θα κατέβει από τα 400,000ευρώ το χρόνο και αν τα βάλουμε μαζί με όσα μας στοιχίζει το Συνεδριακό και το Σπα φτάνουμε στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ να ”μπαίνουμε μέσα” κάθε χρόνο. Σε μια δεκαετία δηλαδή θα έχουμε σπαταλήσει 15 εκ ευρώ για να συντηρούμε τα 3 μεγάλα αυτά έργα ενώ θα μπορούσαμε εύκολα με τα λεφτά αυτά να φτιάξουμε 3 σχολεία!
  Από τα όσα ακούσαμε τώρα στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Νοεμβρίου η τοποθέτηση του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου Λουτρακίου Γιώργου Μπάκου, ήταν η μοναδική η οποία περιείχε λογική και μίλησε με πραγματικούς αριθμούς από το τι γίνεται στην επικράτεια με τα δημοτικά κολυμβητήρια.
Όσον αφορά την τοποθέτηση του Προέδρου του Προμηθέα Νίκου Λόη για να περιέλθει το κολυμβητήριο στο Νομικό Πρόσωπο του Προμηθέα χωρίς να έχει το προσωπικό να το λειτουργήσει,χωρίς να μπορεί να κάνει προσλήψεις,χωρίς προϋπολογισμό, δεν νομίζουμε ότι είναι στο σωστό δρόμο. Εντύπωση μας έκανε  η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο αγαπητός και αγαθός για τις προθέσεις του Πρόεδρος του Προμηθέα, ‘‘να ενταχθεί το κολυμβητήριο στον Προμηθέα και μετά βλέπουμε και κάνουμε”, φράση-σκέψη η οποία δεν συνάδει με το 2011 και όλα αυτά που ζούμε με την οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και το οικογενειακό πορτοφόλι.
  Αυτό το οποίο θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι να παραμείνει δημοτικό το κολυμβητήριο και να λειτουργεί με υπεργολαβίες στην λειτουργία του,στην ανάπτυξή του κτλ. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι όπου υπάρχουν υπεργολαβίες ”κινούνται λεφτά” κάτω από το τραπέζι και σε μια τέτοια περίπτωση ξέρουμε αρκετούς από το Λουτράκι που ήδη ενδιαφέρονται να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα αν βέβαια φτάσουμε σε τέτοιες τακτικές..
  Το σοβαρό θέμα του κολυμβητηρίου τέλος, θα πρέπει να μπεί στο πλαίσιο των προτάσεων και να δούμε αναλυτικά τι περιέχει η κάθε πρόταση εκμετάλλευσης.Οι προτάσεις που θα έρθουν στο τραπέζι της συζήτησης,να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό,να αξιολογηθούν, και μετά ας αποφασίσουν οι δημοτικοί άρχοντες, έχοντας ως γνώμονα  το δημοτικό συμφέρον για το τι μπορεί και πρέπει να γίνει.
Στις προτάσεις θα θέλαμε να δούμε πρώτον και κύριον την λειτουργία του κολυμβητηρίου από τον δήμο με πραγματικό προϋπολογισμό χωρίς να ξεφύγει προς τα πάνω ούτε ευρώ και μετά όλες τις υπόλοιπες(αν υπάρχουν).

Η εποχή μας απαιτεί έτοιμες προτάσεις και λύσεις  και όχι ρομαντισμούς ή λαϊκισμούς.Aς αποφασίσουμε με σύνεση και διορατικότητα για το κολυμβητήριό μας..

Η συντακτική ομάδα του Loutrakiblog