Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εμπλοκή στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού – H ΝΔ δε θέλει στελέχη της στη νέα κυβέρνηση

- Advertisement -

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία διαρκείας είχαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, μετά τις αρνητικές όπως διαφαίνεται εξελίξεις με την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, ως πρωθυπουργού της κυβέρνησης συνεργασίας και κατόπιν του τελεσιγράφου που έχουν στείλει οι Βρυξέλλες, για την άμεση συγκρότηση νέας κυβέρνησης…
Σύμφωνα με πληροφορίες, Παπανδρέου και Σαμαράς, συζητούν ως εναλλακτική λύση για το αξίωμα του πρωθυπουργού, αυτή του Ευρωπαίου Συνήγορου του Πολίτη, Νικηφόρου Διαμαντούρου,αλλά και το ενδεχόμενο άλλων επιλογών.

Ο λόγος της εμπλοκής είναι η άρνηση της ΝΔ για τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της στη νέα κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις που δέχεται και από την πλευρά της ΕΕ.

Ας σημειωθεί ότι η άρνηση αυτή της ΝΔ ήταν και ο λόγος που φαίνεται να μην συμφώνησε στη συμμετοχή του ο Λουκάς Παπαδήμος, θέτοντας όρο το νέο σχήμα όχι μόνο να στηρίζεται αλλά και να απαρτίζεται από στελέχη και των δύο κομμάτων.

Η ΝΔ προτείνει για πρωθυπουργό το Ν. Διαμαντούρο
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος διερευνάται για τη θέση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία.

Ποιος είναι ο Νικηφόρος Διαμαντούρος
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, γεννημένος στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942, είναι Έλληνας ακαδημαϊκός που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με έδρα το Στρασβούργο.

newsbeast.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog