Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

O Μπάμπης Γεωργίου υποψήφιος με τον Βασίλη Νανόπουλο για το Επιμελητήριο Κορινθίας

- Advertisement -

Μπάμπης Γεωργίου

Οι μέρες και οι ώρες που βιώνουμε ως κράτος δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως είναι πολύ δύσκολες. Η εθνική οικονομία βρίσκεται επί ξηρού ακμής με αποτέλεσμα οι πολίτες και οι κάτοικοι της χώρας μας να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, αβεβαιότητα και ανασφάλεια ενώ η κατάρρευση της θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την κοινωνία στην εξαθλίωση, την καταρράκωση του ηθικού της και τη βία…

Οι παραγωγικές τάξεις της ελληνικής κοινωνίας έχουν ένα λόγο παραπάνω να ανησυχούν γιατί αυτές πλήττονται πρωτίστως. Οι επαγγελματίες και ο επιχειρήσεις δέχονται το ένα μετά το άλλο τα κτυπήματα της κρίσης-βαριά φορολογία, έλλειψη αγοραστικής κίνησης, ρευστότητας κ.λ.π. – με αποτέλεσμα να βυθίζονται στα χρέη και στα λουκέτα.
Σε πείσμα των δυσμενών συγκυριών όλοι εμείς που ανήκουμε σ’ αυτή την τάξη θα πρέπει να αντισταθούμε και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με όποιο τρόπο μπορούμε.
Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου έχουν οριστεί οι εκλογές όλων των επιμελητηρίων της χώρας. Μέσα από το νομοθετημένο θεσμό του Επιμελητηρίου, ο επιχειρηματίας και ο επαγγελματίας βρίσκει σύμμαχό του, τη δύναμη που χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει ζητήματα, προβλήματα, προτάσεις, προγράμματα και λύσεις που αφορούν τον κλάδο του. Η ατομική αλλά και η συλλογική βοήθεια και υποστήριξη που παρέχεται μέσα από ειδικευμένους συμβούλους που απαρτίζουν τις Διοικήσεις του Επιμελητηρίου μπορεί να αντιπαρέρχεται τις δυσκολίες, να ενεργεί βάσει συγκεκριμένων νόμιμων διαδικασιών( ίδρυση επιχείρησης, εγγραφή στην εφορία, απόκτηση ΑΦΜ, εγγραφή ασφαλιστικού φορέα κλπ.), να προστατεύει, να επιμορφώνει και να πληροφορεί μέσα από σεμινάρια όπως επίσης και να παρεμβαίνει όταν προκύπτουν προβλήματα ή ζητήματα (διακανονισμοί και ρυθμίσεις με την εφορία, ΔΕΗ κλπ.).
Η προώθηση και η προβολή των προϊόντων επιχειρήσεων αλλά και των παραγομένων υπηρεσιών τους μέσα από εκθέσεις ( Κορινθία 2007-2011), αποτελούν και προσδιορίζουν την έξωθεν μαρτυρία μιας παραγωγικής τάξης που επιθυμεί και στηρίζει τις υποδομές, την πραγματική ανάπτυξη , την πρόοδο.
Το επιμελητήριο ως θεσμός επιθυμεί να προσφέρει σε όσους το πλαισιώνουν εμπιστοσύνη και σταθερότητα. Μέσα σε αυτό οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες βρίσκουν ασπίδα προστασίας, βήμα λόγου και προτάσεων, πλαίσιο διεκδίκησης προς όφελος τους, εφαλτήριο σταθερής ανάπτυξης και προοπτικής.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα παραπάνω ως επαγγελματίας που δραστηριοποιείται σε ατομική επιχείρηση από το 1979(Λιανικό εμπόριο Ηλεκτρικών ειδών Αλυσίδας Καταστημάτων) στο Λουτράκι, αποφάσισα μετά από ώριμη σκέψη να συμμετέχω ως υποψήφιος στις εκλογές του επιμελητηρίου Κορίνθου στον τομέα Εμπορίου κάτω από τη δυναμική παρουσία του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κου Β. Νανόπουλου. Ο νυν Πρόεδρος κος Νανόπουλος έχει καταφέρει να αναγάγει το Επιμελητήριο Κορινθίας σε παράδειγμα προς μίμηση για την οργάνωση, την σύγχρονη νοοτροπία μέσα από νέες τεχνολογίες ενώ παραδειγματικός είναι επίσης ο σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη συλλογικότητα.
Προσθέτω και ενώνω μαζί με όλους τους συναδέλφους και τη δική μου φωνή και δύναμη με μεγάλη αίσθηση ευθύνης και μαχητικότητα. Όλοι πρέπει να δείξουμε, ιδίως αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ότι πρώτα το τοπικό και κατά συνέπεια και το γενικό οικονομικό δυναμικό του κλάδου μας, πρέπει να συνεχίσει να κάνει βήματα προόδου αλλά και να αντισταθεί στις Κασσάνδρες που θέλουν τα πάντα να καταρρέουν γύρω μας. Η 16χρονη ενασχόληση μου με τα κοινά στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας( Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου, Πρόεδρος και μέλος Δημοτικών επιχειρήσεων και Συλλογικών φορέων) μου έχει προσφέρει την εμπειρία να κατανοώ σφαιρικά τους τρόπους που σκέφτονται και ενεργούν οι πολίτες στην κοινωνία, εν προκειμένω στο Δήμο στον οποίο ανήκω ως δημότης και επαγγελματίας.
Αγαπητοί συνάδελφοι ζητώ την συμπαράσταση και την στήριξη σας μέσα από την ψήφο σας δίνοντάς μου την δυνατότητα να διεκδικήσω , προς όφελος όλων μας, τα δικαιώματα του τομέα μας λειτουργώντας σε ένα επιμελητήριο οργανωμένο σε νέες βάσεις και αποτελεσματικό, στηριζόμενο στην Δημοκρατία και στην ομαδική εργασία.
Ο συνδυασμός «Έργο και Προοπτική» του Β. Νανόπουλου καλεί όλες τις παραγωγικές τάξεις του Ν. Κορινθίας- επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, εκπροσώπους βιομηχανιών- να συμμετέχουν ενεργά ως μέλη του Επιμελητηρίου στηρίζοντας το βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να δημιουργηθεί ένα υγιές και φιλικό περιβάλλον προς τις επιχειρήσεις, σε συνέχεια του προηγούμενου 5ετούς έργου του.
Έχουν τεθεί ήδη οι βάσεις και είναι αναγκαίο πλέον να συνεχιστεί η προσπάθεια της επιδίωξης θεσμών, διαδικασιών και υπηρεσιών που αποβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομολόγος για να καταλάβει πως οι παραγωγικές τάξεις αποτελούν τους πυλώνες ενός πολύπλοκου πολιτικού κοινωνικού συστήματος. Οι τριγμοί ή τα προβλήματα που αποδυναμώνουν αυτούς τους πυλώνες μπορεί να επιφέρουν ολέθρια αποτελέσματα στο κοινωνικό σύνολο.
Η πολιτική του Επιμελητηρίου με προσεκτικούς χειρισμούς και σχεδιασμούς, έξω από κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις και παρεμβάσεις μπορεί να εξελιχθεί σε σωτήρια στρατηγική και τακτική προοπτικής.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011
- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες του Δήμου μας πρέπει να προσέλθουν μαζικά την Κυριακή 3 Δεκέμβρη να ψηφίσουν στο Επιμελητήριο υποψηφίους όπως ο Μπάμπης ώστε να εκλέξουμε στο νέο ΔΣ ανθρώπους της περιοχής μας για να έχουμε την δική μας φωνή μέσα από αυτόν τον εξαιρετικά σοβαρό θεσμό σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση πού περνά η χώρα μας.

  2. Με χαροποίησε ιδιαίτερα όταν έμαθα ότι εκπρόσωποι των επαγγελματιών από το Λουτράκι θα είναι ο Κος Γεωργίου .
    Η συμμετοχή των επαγγελματιών στην διαδικασία της εκλογής των υποψηφίων μελών, είναι και η πιο σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνουν οι ίδιοι.
    Πρέπει να στρατευτούν όλοι γύρω από το πρόσωπο του Κου Γεωργίου Μπάμπη και τον υπόλοιπων προσώπων, και εν δύναμη στην συνέχεια της προσπάθειας ανάδειξης των υπηρεσιών του φορέα του επιμελητηρίου και του Προέδρου του Κου Νανόπουλου Βασίλη, με μοναδικό όφελος το συμφέρον των επιχειρήσεων στον τόπο μας.
    Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η μόνη λύση είναι η συσπείρωση.
    Και η εμπειρία υπάρχει και η όρεξη υπάρχει και η διάθεση υπάρχει.
    Αυτό που χρειάζεται είναι η συσπείρωση στα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν στον θεσμό. Μπορεί να μας χωρίζουν λίγα αλλά μας ενώνουν περισσότερα.

    Δεν συμμετέχω στον εμπορικό κλάδο αλλά από την μικρή μου επιχειρηματική μου εμπειρία και την συμμετοχή μου στον θεσμό, μου δίδαξε ότι μόνο η συσπείρωση των επαγγελματιών θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

    Οι προτάσεις μου για σεμινάρια προς τους κλάδους παροχής υπηρεσιών, το ενδιαφέρον μου για την πόλη μου από όποια θέση και εάν μου την ζητούν, οι θεματικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για συνεργασίες βρίσκουν σύμφωνο τον Πρόεδρο αλλά χρειάζονται και ανθρώπους για να υλοποιηθούν, και τους επαγγελματίες για να στηριχτούν.
    Ο Κος Νανόπουλος είναι ένα πρόσωπο που μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας να ζητήσει και να βρεί προσωπικά λύσεις και διεξόδους.

    Η συμμετοχή μας είναι η πιο σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να εκφραστεί με την ψήφο μας στα πρόσωπα που εκθέτουν τον εαυτό του στα κοινά και που εκφράζουν την εκπροσώπηση του επιμελητηρίου στον τόπο μας.

    Φραγγιά Σωκράτη
    Γέρου Δημήτρη
    Πολύζου Χαρά
    Γκιόκας Θανάσης
    Γιούλη Τζαναβάρα.

    Καλή Επιτυχία σε όλους.

    Μπεκιάρης Παναγιώτης.

  3. Δεν γίνονται όλα για τα λεφτά και ένας επιτυχημένος επαγγελματιας σίγουρα εχει άλλους τρόπους να βγάλει χρήματα
    Η ενασχόληση των ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και ζητάν την ουσιαστική προβολή του (τοπου)ίσως να είναι και η μόνη διέξοδος .Θα ήταν άσχημο ένας Λουτρακιώτης να έχει λόγο στο επιμελητήριο? δεν νομίζω και αν και δεν είμαι Λουτρακιώτισσα να ξέρετε πως θα τους στηρίξω όσο περισσότερο μπορώ και ας μην γνωριζόμαστε γιατί πρέπει επιτέλους να γίνουμε δυνατοι μέσα από την συνεργασία
    καλη επιτυχια σε όλους σας συναδελφοι
    χαρα πολύζου

  4. KAΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΗΡΗΣΗ ΤΟΥ Η ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΟ ΤΟ ΧΟΥΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ..ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΕΜΜΙΣΘΗ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΛΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΥΝΗΓΑΓΕ…

  5. Προς 8:28μμ
    Έχω την εντύπωση ότι κανένας από τους εκλεγέντες στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας δεν πληρώνεται.Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσω αύριο κιόλας για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.

    Το σίγουρο είναι ότι στις επόμενες 20 περίπου μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα ασχοληθούμε εκτενώς με το θέμα των εκλογών,τις υποψηφιότητες,τα διαδικαστικά,κτλ..

  6. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΗΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Κ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog