Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα κυβέρνηση: Ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται. Ονόματα

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε στις 20:00 η σύσκεψη των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.
Με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη θα συμμετέχει η ΝΔ στην κυβέρνηση. Περισσότερες των δύο κυβερνητικές θέσεις ζητά το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. Αποχώρησαν προς το παρόν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ από το Μαξίμου, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν…

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα είναι Αντιπρόεδρος στην νέα κυβέρνηση ή εάν αναμένεται να αναλάβουν στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. υπουργεία, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα είναι μέσα».

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν προβλέπεται μετακίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Παραμένει υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος. Στη σύσκεψη που συνεχίζεται στο Μαξίμου για το σχηματισμό κυβέρνησης συμμετέχουν οι Νίκος Αθανασάκης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ανδρέας Λυκουρέντζος από τη Νέα Δημοκρατία και ο Αντιπρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Γεωργίου.

«Κανένα μα κανένα σχόλιο», λέει ο Φίλιππος Πετσάλνικος
Σύμφωνα με διαρροές από τη Ν.Δ., στην κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι Μουρμούρης (καθηγητής οικονομίας), ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χηνοφώτης ως υπουργός Άμυνας, Αρβανιτόπουλος και… η έκπληξη, Λευτέρης Οικονόμου, πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., νυν Γ.Γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Χαιρέτισε το σχηματισμό νέας κυβέρνησης η ΔΗ.ΣΥΜ.
Βασικοί υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης παραμένουν και στο νέο σχήμα. Μικρό ερωτηματικό για τον Κ. Σκανδαλίδη. Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Παπακωνσταντίνου παραμένουν.

Σύσκεψη στη ΔΗΜ.ΑΡ. για τον καθορισμό της τακτικής του κόμματος. Προηγουμένως είχε διαρρεύσει πως απευθυνόταν πρόσκληση στη ΔΗΜ.ΑΡ. και στη ΔΗ.ΣΥΜ. να συμμετέχουν στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.
Zougla.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog