Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση για το χαράτσι της ΔΕΗ

- Advertisement -


Αγαπητοί Συμπολίτες-σσες
Μέσα σε μια εποχή αβεβαιότητας που ζούμε για τις δουλείες μας, για τους μισθούς μας, για το επίπεδο διαβίωσης που καθημερινά μας συρρικνώνουν με τις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων, τις αυξήσεις του Φ.Π.Α., αυξήσεις στην βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης και γενικότερα στις συνεχόμενες επιβολές δυσμενών μέτρων, έρχονται και τα «χαράτσια» που κατά την άποψή μας είναι αντισυνταγματικά και ανήθικα…
Για αυτούς τους λόγους προσφύγαμε στο δικηγορικό γραφείο του Τάσου Πετρόπουλου στην Αθήνα, ο οποίος έχει αναλάβει και τον Δήμο Ν. Ιωνίας.
Η διαδικασία που μας συμβούλευσε να ακολουθήσουμε προκειμένου να παλέψουμε για να ακυρώσουμε τον άδικο και αντισυνταγματικό φόρο που μπήκε σαν τέλος «Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.» στην Δ.Ε.Η. και θα είναι κάθε χρόνο για τα επόμενα 4 χρόνια τουλάχιστον, είναι η εξής:
  1. Πρέπει να κάνουμε «Αίτηση ακύρωσης κατά της Υπουργικής απόφασης» στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Εκεί πρέπει να προσφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι, το κόστος είναι 3.000€ (εάν μαζευτούμε 300 άτομα το ποσό θα είναι 10€ στον καθένα ) για την κεντρική αγωγή το οποίο θα μοιραστεί ισόποσα σε όσους θα συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία και ένα ποσό της τάξης των 20€ έως 50€ για το ατομικό κομμάτι της Αίτησης στο ΣτΕ και θα εκδικαστεί μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου και μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου θα έχουμε την οριστική απόφαση.
  2. Θα πρέπει να καταθέσουμε ατομικές προσφυγές κατά του τέλους «Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.», που το κόστος του παράβολου ανέρχεται στο 2% του ποσού του «Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.» (π.χ. εάν μας έχει έρθει το χαράτσι 500€, το 2% είναι 10€).
  3. Εξώδικο προς την Δ.Ε.Η. να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος έως ότου έχουμε οριστική απόφαση από το ΣτΕ.
Όσοι συνάδελφοι-σσες θέλετε να συμμετάσχετε σε αυτήν την κίνηση κατά του «χαρατσιού» της Δ.Ε.Η. να βρείτε στην δουλειά τους συναδέλφους, Παύλου Γιώργο, Σταυρογιαννόπουλο Αντώνη και Ρουμελιώτη Κατερίνα ή αλλιώς αποστείλτε sms στο 6977 406 403 το ονοματεπώνυμο τους ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Επειδή πρέπει να κατατεθεί η αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης σύντομα έτσι ώστε να εκδικαστεί μαζί με τις υπόλοιπες, θα συλλέξουμε τα ονόματα μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και ο αριθμός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 άτομα (όχι μόνο από τον Δήμο μας αλλά και από την ευρύτερη περιοχή).
Παύλου Γιώργος
Σταυρογιαννόπουλος Αντώνης Ρουμελιώτη Κατερίνα
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΛΟΓΟΙ  ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ:
1. Το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε  παρά τον σκόπιμο χαρακτηρισμό του ως «τέλος», αποτελεί στην ουσία ΦΟΡΟ. Η σκοπιμότητα του χαρακτηρισμού του ως δήθεν τέλους, έγινε προς την κατεύθυνση: α) η είσπραξη να επιχειρηθεί ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ( ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η έναρξη αναγκαστικής εκτέλεσης με την ταμειακή βεβαίωση καταλογισθέντος ποσού, εάν προηγουμένως ο υπόχρεος δεν έχει λάβει ΠΛΗΡΗ γνώση της σε βάρος του καταλογιστικής πράξης, κατόπιν υποχρεωτικής σύνταξης φύλλων υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων κατά το αντικειμενικό σύστημα και ακολούθως εκκαθαριστικό σημείωμα για κάθε έτος ξεχωριστά, υπογραφόμενα από τον Προϊστάμενο της οικείας Δ.Ο.Υ. με παράθεση σε αυτό της αξίας καθενός ακινήτου, της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας και του υπολογισμού του φόρου, η οποία ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ αποτελεί νόμιμο τίτλο είσπραξης της οφειλής (Ad hoc 933/2009 ΣΤΕ, ΕΣ Ι Τμ. 574/2008, 1791/2007,1406, 994/2006, ΣτΕ 1620/2005, 2282/2000).)
και β) να  παρακαμφθεί το άρθρο 78 παρ. 1 και 4 του Συντάγματος.
2. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η έναρξη αναγκαστικής εκτέλεσης με την ταμειακή βεβαίωση καταλογισθέντος ποσού, εάν προηγουμένως ο υπόχρεος δεν έχει λάβει ΠΛΗΡΗ γνώση της σε βάρος του καταλογιστικής πράξης, κατόπιν υποχρεωτικής σύνταξης φύλλων υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων κατά το αντικειμενικό σύστημα και ακολούθως εκκαθαριστικό σημείωμα για κάθε έτος ξεχωριστά, υπογραφόμενα από τον Προϊστάμενο της οικείας Δ.Ο.Υ.
3. Η νομοθετική εξουσιοδότηση της παρ. παρ. 6 του  άρθρου 24 του ν. 2130/1993  προς τον υπουργό των Οικονομικών, ως εκ του περιεχομένου της, ΔΕΝ αφορά σε θέματα επιτρεπτά κατά τη διάταξη του εδαφ. β` της παρ. 2 του άρθρου 43 του Συντάγματος επειδή αναφέρεται σε συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση θεμάτων προσδιορισμού νέας φορολογικής εννοίας, δηλαδή, της πραγματικής αξίας των ακινήτων στα οποία επιβάλλεται ο εν λογω φόρος, όπως αυτή (αξία) διαμορφώνεται μεταξύ άλλων από την τιμή ζώνης και το συντελεστή παλαιότητας, ενώ δεν προσδιορίζει ειδικότερα την πραγματική αξία των ακινήτων, ούτε τα ουσιώδη στοιχεία της μεθόδου του τεκμαρτού προσδιορισμού της, κατά συνέπεια, δεν καθορίζει τον τρόπο εξευρέσεως της φορολογητέας ύλης, αλλά τα θέματα αυτά τα αναθέτει προς ρύθμιση [με την έκδοση κανονιστικών διοικητικών πράξεων] στον υπουργό Οικονομικών, πράγμα το οποίο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις διατάξεις των παρ. 1 και 4 του άρθρου 78 του Συντάγματος.
4.  Το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης (άρθρο 25 παρ. 4 του Συντάγματος).
Παραβίαση της Αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος). Οι προκλητικές απαλλαγές από το έκτακτο ειδικό «τέλος» ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Εκκλησία κ.α.). Άνιση μεταχείριση όμοιων περιπτώσεων με την καθιέρωση προνομίων ή εξαιρέσεων από τον γενικό κανόνα βασισμένων σε αυθαίρετα κριτήρια κατά τρόπο που προκαλείται το κοινό περί Δικαίου Αίσθημα.
Παραβίαση του Δικαιώματος στην ιδιοκτησία (άρθρο 17 του Συντάγματος παρ. 1 Σ και άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Σύμβασης περί προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών).
Παραβίαση της Αρχής της απαγορεύσεως της διπλής φορολογίας (άρθρο 17 του Συντάγματος).
5. Παραβίαση των Άρθρων 2 παρ. 1 και 5 παρ. 1 του Συντάγματος. Παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας μεταξύ των περιορισμών στα ως άνω δικαιώματα  και του επιδιωκομένου με αυτούς σκοπού, και ειδικότερα της επί μέρους έκφανσής της, της αναγκαιότητος ή του ηπιωτέρου μέσου (η λήψη του μέτρου αυτού να είναι το μόνο μέσο, κατ` αποκλεισμό κάθε άλλου προβλεπομένου από τις κείμενες διατάξεις).
6. Ο κοινωφελής χαρακτήρας της Δημοσίας Επιχειρήσεως Ηλεκτρισμού η οποία λειτουργεί χάριν του Δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα της «καλυτέρας δυνατής εξυπηρετήσεως του δημοσίου συμφέροντος».
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)
1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές
β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
γ) ΔΕΗ
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό “ηλεκτρονικής συναλλαγής” και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οι κυριοι δημαρχοι κορινθου και λουτρακιου γιατι δεν βοηθανε τους δημοτες τους σε αυτο το θεμα οπως εχουν κανει πολλοι αλλοι δημαρχοι? τι φοβουνται?

  2. ΑΝΤΑΡΣΙΑ

    Ρε πλάκα μας κάνετε, ήδη υπάρχουν προσφυγές απο συλλόγους στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται να κριθεί η συνταγματικότητα του ή όχι, στις 2 Δεκεμβρίου. Οπότε έαν κριθεί αντισυνταγματικό πάυει να ισχυεί το μέτρο για όλη την επικράτεια.. Η αρχική κίνηση έχει γίνει απο τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ως τότε περιμένουμε την απόφαση και άν τυχόν τολμήσουν είτε η ΔΕΗ είτε οι εργολάβοι να κόψουν το ρεύμα τότε θα νιώσουν στο πετσί τους την βία των αγανακτησμένων πολιτών. Η κίνηση που κάνουν οι παραπάνω προφανός έχει να κάνει με κινήση εντυπωσιασμού, όπως άλλωστε κάνει και το ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο ανήκουν, μιας και είναι γνωστό σε όλους μας ότι τόσο ο κ.Γ.Παυλου διατηρεί δεσμούς με το ΣΥΡΙΖΑ…..όσο και η κ.Κ. Ρουμελιώτη ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλός με το ΣΥΡΙΖΑ…Οπότε ας αφήσουν τα πολιτικά παιχνιδάκια και τα παιχνιδάκια εντυπωσιασμού, εκτός και αν στόχος είναι τα 10€ των πολιτών!!!

  3. προφανώς εσύ παίζεις κάποια πολιτικά παιχνιδάκια και όχι εγώ, γι' αυτό μιλάς και ανώνυμα.
    1) Η κίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέσει με ΚΌΜΜΑΤΑ το ΞΕΚΑΘΑΡΊΖΩ, είμαστε 3 μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και μόλις μάθαμε για τις κινήσεις που κάνει ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας (από τα blog) επισκεφτήκαμε τον δικηγόρο που έχει αναλάβει τον Δήμο για να οργανωθούμε και εμείς.
    2) Δηλαδή οι πολίτες να κάτσουν να περιμένουν στον καναπέ τους, να μην αντιδράσουν, να πάνε να πληρώσουν την ΔΕΗ με το "χαράτσι" και όταν βγει η απόφαση (αν είναι θετική) να πάνε να διεκδικήσουν τα χρήματά τους πίσω από το ελληνικό δημόσιο σε 2-3 χρόνια και αν τα πάρουν!!!!(μάλλον του μνημονίου είσαι).
    Επειδή μάλλον διαβάζεις και blog's θα έχεις δει ότι προσφεύγουν και άλλοι καθημερινά, Δήμοι, Σύλλογοι, Φορείς κ.λ.π., όλοι αυτοί μαζί και εμείς έχουμε ως στόχο την ενίσχυση της αίτησης ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης (περισσότερα επιχειρήματα, περισσότερες ελπίδες).
    3) Όσο για το "στόχος είναι τα 10€ των πολιτών!!!" βγες και πες το επώνυμα!!!
    Και φυσικά δεν πρόκειται να πάρουμε εμείς τα λεφτά, αλλά θα ζητήσουμε από τους συμμετέχοντες (που είδη έχει ξεπεράσει τους 50) να φτιάξουμε μια επιτροπή και φυσικά ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων, όπου θα διαχειριστούμε την υπόθεση.
    Ο γκεμπελισμός και η λασπολογία πίσω από την ανωνυμία νομίζεις ότι είναι "το δυνατό σου" σημείο.

    Υ.Γ. Δεν πρόκειται να ξανά απαντήσω, σε ανώνυμες λασπολογίες γκεμπελικού τύπου (ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα κολλήσει)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog