Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χωρίς άσυλο η επέτειος του Πολυτεχνείου

- Advertisement -

Για την αποφυγή επεισοδίων την Πέμπτη 17 Νοεμβριου περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλοιό ασφαλείας…
Πάνω από 30 διμοιρίες των ΥΜΕΤ και 20 διμοιρίες των ΥΑΤ θα βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή, την αμερικανική πρεσβεία, αλλά και σε σημεία που χαρακτηρίζονται «επικίνδυνα», ενώ οι Ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ θα κάνουν περιπολίες.

Ακόμα, αστυνομικοί της Τροχαίας θα εντοπίζουν και αυτοί πιθανές εστίες προβλημάτων με χρήση κάμερας διαχείρισης κυκλοφορίας. Τέλος, αστυνομικοί της κρατικής και της δημόσιας ασφάλειας θα αναλάβουν να εντοπίζουν όσους μεταφέρουν μολότοφ, προτού ενωθούν με τα μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Τα μέτρα συζητήθηκαν εκ νέου σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή του Χρήστου Παπουτσή. Η πολιτική ηγεσία πάντως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ρίξει την ευθύνη για τις αποφάσεις που σχετίζονται για την αποτροπή της πιθανής εισόδου κουκουλοφόρων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στις εντολές που θα δώσουν οι επιβλέποντες εισαγγελείς, αλλά και στη στάση που θα κρατήσουν οι πρυτανικές Αρχές.

Ο εορτασμός της πρώτης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου χωρίς τον θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου ξεκινά αύριο, Τρίτη.

Οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος έχουν εκφράσει ανησυχίες μέσω των επιστολών τους προς τα αρμόδια υπουργεία:

«Είναι προφανές ότι η ομαλή εξέλιξη του εορτασμού εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς ως προς το ίδρυμα παράγοντες. Τα μέλη και όργανα του ΕΜΠ δεν έχουν νομική ή ουσιαστική αρμοδιότητα και για τον λόγο αυτόν αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν τις πρυτανικές Αρχές είναι το ποιοι θα εισέλθουν εφέτος στο ίδρυμα, γι’ αυτό και αρνούνται επίσης την ευθύνη ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους του εορτασμού.

Οι πύλες του ιστορικού κτιρίου του ιδρύματος στην οδό Πατησίων θα ανοίγουν καθημερινά στις 9.30 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, ενώ η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 3 το μεσημέρι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog