Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πώς θα τον κάνεις να κόψει τις κακές συνήθειες;

- Advertisement -

Έχεις προσπαθήσει πολλάκις να πείσεις τον αγαπημένο σου να κόψει το κάπνισμα και να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ αλλά μάταια; Τσακώνεστε συχνά για τα ξενύχτια που κάνει με τους φίλους του και του αφιερώνεις το παλιό μεν αλλά «κουτί» για την περίπτωσή του λαϊκό άσμα «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια»; Μήπως ήρθε η ώρα να του χαρίσεις ένα παιδάκι;…

Η πατρότητα είναι το κλειδί
Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές η πατρότητα βοηθά τους άνδρες να κόψουν τις κακές συνήθειες όπως το ποτό και το κάπνισμα.
Όπως αποδείχθηκε από την ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από διαχρονική επιστημονικη μελέτη, οι νέοι μπαμπάδες έχουν την τάση να κόβουν το κάπνισμα και να μειώνουν το αλκοόλ πολύ πιο εύκολα απ΄ότι οι εργένηδες.
Αυτό που συμβαίνει είναι πως ένα παιδάκι μπορεί να κάνει αυτό που η μαμάκα του ή κι εσύ ποτέ δεν μπορούσατε! Για χάρη του μονάκριβου ή της μονάκριβης του ένας μπαμπάς θα μπει σε καλούπια και θα κόψει “μαχαίρι” μια κι έξω τις κακές συνήθειες ή τουλάχιστον θα τις ελαττώσει.
Τι έδειξε η έρευνα;
Η διαχρονική μελέτη, που διήρκησε 19 χρόνια, εξέτασε την πορεία 200 ανδρών από την ηλικία των 12 έως τα 31 έτη παρατηρώντας τη συμπεριφορά και την αλλαγή των συνηθειών τους κατά την πάροδο των χρόνων.
Αν και παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει πως ο γάμος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά έναν άνδρα, η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που συνδέει τη συμπεριφορές και συνήθειες με την επιρροή της πατρότητας κάτι που όπως φαίνεται έχει μεγάλη σημασία.
Όπως άλλωστε τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης David Kerr, μιλώντας στην Daily Mail, «η έρευνα αυτή αποδεικνύει ότι η πατρότητα είναι μια δυνατή εμπειρία ακόμη και για τους άνδρες, αντίθετα με το τι πιστεύουμε μέχρι σήμερα».
Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να γίνει μπαμπάς;
Τα ευρήματα, λοιπόν, που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Journal of Marriage and Family» δείχνουν πως, οι μπαμπάδες που αποκτούν παιδιά γύρω στα 30 έτη δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη προθυμία να αλλάξουν την άστατη ζωή τους και να καλωσορίσουν την πατρότητα με χαρά, δίχως να δυσανασχετούν για τις θυσίες που πρέπει να κάνουν.
Να σημειώσουμε βέβαια πως οι κατά πολλοί νεότεροι άνδρες δεν δείχνουν ιδιαίτερη προσπάθεια να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και δείχνουν να καταπιέζονται από τον ερχομό ενός παιδιού.
Από τη Δήμητρα Γκούντρα

*womenonly

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog