Ο Connah Broom διεγνώσθη με καρκίνο και οι γιατροί του έδιναν μόλις 6 μήνες ζωής. Τότε ήταν 4 ετών. Ο Connah γιόρτασε χτες τα 10α γενέθλιά του, ενώ οι 10 από τους 11 όγκους που είχε… εξαφανίστηκαν…

Το 2006, οι γιατροί ενημέρωσαν τους παππούδες του, με τους οποίους ζει ο μικρός, ότι έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου, το παιδικό νευροβλάστωμα.

Η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι η… εξάλειψη των 10 από τους 11 καρκινικούς όγκους οφείλεται σε μια επαναστατική θεραπεία στο Μεξικό, που μέχρι τώρα τους έχει στοιχίσει 233.000 ευρώ.

«Οι γιατροί λένε ότι δεν έχουν γνωρίσει κανένα άλλο παιδί με την ασθένεια του Connah, στο βαθμό που την είχε αυτός, που να έχει επιβιώσει» λέει ο παππούς του Jim Broom από τη νότια Ουαλία.

«Έχουν περάσει πέντε χρόνια και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει και θα ζήσει πολλά χρόνια» προσθέτει.

Πριν από πέντε χρόνια οι γιατροί έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε παραπάνω για τον Connah. Μετά από δύο περιόδους χημειοθεραπείας ο μικρός πήγε στο Μεξικό με τους παππούδες του για να μάθουν περισσότερα για τη θεραπεία photodynamic treatment (PDT).

Μετά από ένα χρόνο θεραπείας, που περιλαμβάνει μασάζ και θεραπείες με υπερηχογράφημα και υπέρυθρες ακτίνες κάθε βράδυ, η οικογένεια ταξίδεψε μέχρι την Πολωνία, όπου ο Connah υπεβλήθη σε σειρά από τεστ για να δουν αν η οργανική δίαιτα που ακολούθησε και η θεραπεία PDT είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Οι γιατροί τους είπαν ότι οι 10 από τους 11 όγκους είχαν «πεθάνει».

«Έχει ακόμη τον πρωτοπαθή όγκο» λέει ο παππούς του. «Έχει μείνει ένας στην κοιλιά του και γι’ αυτό συνεχίζει τη θεραπεία, πλέον 4 βράδια την εβδομάδα αντί για 5. Στην αρχή μας έπαιρνε 3,5 ώρες για να την ολοκληρώσει, αλλά τώρα χρειάζεται 2,5 ώρες, μετά το σχολείο».

Ένα τεστ που έκανε στο τέλος Οκτωβρίου έδειξε ότι η ροή του αίματος στον πρωτοπαθή όγκο είχε μειωθεί.

«Όταν καταφέρουμε να σταματήσουμε τη ροή του αίματος ο όγκος θα πεθάνει και θα αρχίσει να αποσυντίθεται» λέει η 56χρονη γιαγιά του, Debbie.

Ο γιατρός του Connah, Dr Eamon Jessop είπε: «Δεν έχω δει άλλο τέτοιο θαύμα σε όλη μου την καριέρα. Τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Αν η ανάρρωσή του οφείλεται στη θεραπεία ή όχι, νομίζω ότι δεν θα το μάθουμε ποτέ».

Ωστόσο, ο ίδιος λέει με σιγουριά, πως η υγιεινή διατροφή και η αγάπη και υποστήριξη που λαμβάνει από τους παππούδες του έχουν συμβάλλει στην ανάρρωσή του.

newsbeast.gr