Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο όψιμος νεοδημοκράτης και η… Μύκονος

- Advertisement -

Σκληρούς χαρακτηρισμούς αντήλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Φαήλος Κρανιδιώτης. Ο Οτσαλάν, ο Αραφάτ, η Μύκονος και τα… απλήρωτα τιμολόγια…
Αιχμές για τον Φαήλο Κρανιδιώτη, άτυπο σύμβουλο του κ Σαμαρά, άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ λέγοντας ότι είναι άκομψο να μιλά για στελέχη της ΝΔ ένας όψιμος Νεοδημοκράτης.

“Τον κ. Κρανιδιώτη δεν τον γνωρίζω προσωπικά και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου. Υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτό και είναι ότι, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, έχει ενταχθεί πάρα πολύ πρόσφατα στη Ν.Δ. Είναι γνωστοί οι αγώνες του για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, αλλά για τη Ν.Δ., εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα. Επομένως, να μιλά για τη Ν.Δ. ένας όψιμος νεοδημοκράτης και να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές που έχουν δώσει αγώνες για τη Ν.Δ., νομίζω ότι είναι ολίγον άκομψο”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαφώνησε με τις διαγραφές, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι πολίτες ζητούν από τους βουλευτές να λένε ελεύθερα την άποψή τους.

“Πιστεύω ότι τα κόμματα μπορούν να αντέξουν τις διαφορετικές απόψεις απ’ όπου και αν προέρχονται. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή τη λογική ότι η όποια άποψη εκφράζεται στα αρμόδια όργανα του κόμματος θα πρέπει να είναι μακριά από προσωπική αμφισβήτηση του προέδρου του κόμματος και επειδή γίνεται από μια διαφορετική οπτική γωνία, είναι κουραστικό να γίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο”, πρόσθεσε

Διαφώνησε όμως με τα περί “ακροδεξιών σταγονιδίων” που είπε και για αυτό διεγράφη ο Σ. Χατζηγάκης και συμπλήρωσε: “δεν συμφωνώ με τη συγκεκριμένη φρασεολογία. Δεν θέλω να κάνω εύκολα ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς. Σας είπα την άποψή μου γι’ αυτές τις λίγες φωνές που επιμένουν να διχάζουν και όχι να ενώνουν την παράταξη”.

Η απάντηση Κρανιδιώτη

“Οποιος διεκδικεί το αλάθητο να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας. Είναι αλήθεια πως η δράση μου από τα 16-17 μου δεν ήταν και δεν είναι στενά κομματική” απάντησε ο κ. Κρανιδιώτης στις δηλώσεις Μητσοτάκη.

“Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, τη Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος.Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του” πρόσθεσε.

Ο κ. Κρανιδιώτης άφησε αιχμές για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις επιδιώξεις του.

“Εγώ πάντως στις 9 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, τον οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποιοι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται”, είπε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog