Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η τρόικα θέλει κατώτερη σύνταξη στα 350 ευρώ και όλους στο ΙΚΑ!

- Advertisement -

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ισοτιμίας η νέα δανειακή σύμβαση που αποφασίζεται αυτές τις ημέρες με την τρόικα…
περιλαμβάνει μείωση συντάξεων κατά 20%, θέσπιση ενιαίας σύνταξης σε όλα τα Ταμεία που δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ και ανώτερη στα 2.000 ευρώ καθώς και ενσωμάτωση των ασφαλιστικών Ταμείων στο ΙΚΑ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι δανειστές θεωρούν ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ήδη με τον νόμο Λοβέρδου για το ασφαλιστικό δεν επαρκούν, καθώς υπάρχουν νέα δεδομένα με κύριο την υψηλή ανεργία που έχει προκαλέσει υστέρηση εσόδων ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Προτείνουν έτσι παρεμβάσεις οι οποίες θα εξασφαλίσουν ότι μέχρι το 2060 η χρηματοδότηση από το κράτος θα διατηρηθεί στο 1,2% του ΑΕΠ και όχι παραπάνω. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να πιέσουν στις συναντήσεις που θα έχουν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ειδικότερα η τρόικα θα επιμείνει στα εξής σημεία:

– Ενιαία μέθοδο υπολογισμού και αναπροσαρμογής των συνταξιοδοτικών παροχών με κατώτερη σύνταξη στα 350 ευρώ από 460 που ήταν και ανώτερη στα 2.000 ευρώ από 2.430 που ήταν.

– Γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης με ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη από τα 65, όπως περιλαμβάνεται και στη σχετική οδηγία της ΕΕ.

– Ενσωμάτωση όλων των Ταμείων στο ΙΚΑ πλην του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ

– Ενσωμάτωση των επικουρικών Ταμείων σε ένα επικουρικό, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο ύψος των παροχών.

*24wro
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog