Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζονται οι εργασίες του ποδηλατόδρομου στην Κόρινθο

- Advertisement -

Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου συνεχίζει τις εργασίες της για να ολοκληρώσει τις διαδρομές του ποδηλατοδρόμου στην πόλη μας, θεωρώντας πως το ποδήλατο είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία των αστικών πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης, είναι αθόρυβο, δεν ρυπαίνει, δεν καταναλώνει χώρο και καύσιμα, είναι το λιγότερο επικίνδυνο μέσο απέναντι στον πεζό και τον αναβάτη του, είναι φτηνό και συνδέεται με τις ευχάριστες μνήμες του καθενός μας από τα παιδικά του χρόνια…
Με τον τρόπο αυτόν, μέσω του ποδηλάτου, θα συνδέονται τα διαφορετικά σημεία της πόλης μας με μια διαδρομή, που θα ξεκινά από το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου (μπαζώματα Αγίου Νικολάου) και θα καταλήγει στο αντίστοιχο δυτικό (Παραλία «Καλάμια»). Η διαδρομή θα διέρχεται μέσα από το κέντρο της πόλης (π.χ. Εθνικής Αντίστασης, Γεωργίου Παπανδρέου) και σε αυτήν, είναι δυνατόν να προστεθούν και άλλες σε επόμενη φάση, με σκοπό την εξυπηρέτηση περισσότερων γειτονιών του Δήμου μας.
Η υποδομή του δικτύου ποδηλατοδρόμου περιλαμβάνει την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση και την υποδοχή στάθμευσης με μεταλλικά στηρίγματα. Προβλέπεται οι χώροι στάθμευσης των ποδηλάτων, να δημιουργηθούν στα άκρα της διαδρομής του καθώς και στην κεντρική πλατεία (περιβολάκια), δίπλα στην παιδική χαρά και το δημοτικό σχολείο.
Από το γραφείο τύπου
- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ki sto loutraki….ena xrono…tipota/alla xexasa mas fteei o kalikratis…mono edo….stis alois polis giati proxorane kanonika…kalitera na ginomastan dimos korinthiou telika pio polles elpides tha eixame na pigename mprosta..

  2. to pio trelo einai oti o gionis kanei suxna podilato ki tou aresei poly…ton vlepo tora na kanei podilato ektethimenos sta aftokinita ki einai polu epikindino afto.alla ti na po.o idios itan dimarxos ki den ekane tipota…skeftite to ligo poso trelo einai…

  3. 3.44 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΥΛΟΥ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΚΙΩΝΗΣ ΚΑΙ 134.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΕΤ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΚΟΥΦΗ Η ΜΑΝΑ!!!!!!ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ?ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΟΥΖΑΚΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010 ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΙΝΑΙ 5.500.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ?ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΣ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ 10 ΜΗΝΕΣ!!!ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΦΙΛΕ Η ΦΙΛΗ..

  4. βρε παιδια, μην τσακωνεστε… σκεφτειτε οτι η κορινθος εχει και καποια ποδηλατα διαθεσιμα στους πολιτες αρα χρειαζεται και τον ποδηλατοδρομο. εμεις εδω στο λουτρακι τι να τον κανουμε??? το πιο πιθανο εινα να τον χρησιμοποιουνε ως παρκιν οι ανεγκεφαλοι….

  5. ρε μανάάρια όπως 6.06 καβάλα παν στην εκκλησιά καβάλα προσκηνάνε, ρε μανάρ!!! ξηπνήστε ρεεε ποδήλατο για υγεία,αποσυμπίεση και οικονομία.

  6. 9:52 τρέξε επειγόντως στον μάστορα γιατί κόλλησε η βελόνα.
    Πάντως κάτι παραπάνω θα ξέρεις εσύ από πρακτικές νοσηρού κομματισμού και βόλεμα ημετέρων.

    ANONYMOUS

  7. ρε μην στεναχωριέστε! ας ειν καλά ο Πνευματικός!!!
    θα ενοποιήσει όπως πάει τον ποδηλατόδρομο της Κορίνθου με το Λουτράκι οπότε θα αποκτήσουμε και μεις ποδηλατόδρομο,αφού μας έλαχε ερασιτεχνικό σχήμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog