Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θα πάμε Eurovision φέτος;

- Advertisement -

Την ώρα που το θέμα «μέσα ή έξω από την ευρωζώνη» μονοπωλεί το ενδιαφέρον εντός και εκτός Ελλάδας, η ΕΡΤ έχει τον δικό της καημό:
Nα λύσει τον γόρδιο δεσμό για τη συμμετοχή ή μη στη φετινή Eurovision

Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και του επικοινωνιακού «κόστους» που αναμένεται να έχει για την κρατική τηλεόραση η απόφαση να συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, η διοίκηση της ΕΡΤ αναζητά άλλα μονοπάτια, ζητώντας τη συμμετοχή ιδιωτών που θα δεχθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να συνεισφέρουν στο κόστος της ελληνικής συμμετοχής.
Στο «μικροσκόπιο» της ΕΡΤ μπήκαν ήδη οι δισκογραφικές εταιρείες, από τις οποίες ζητήθηκε να συμβάλουν οικονομικά στο πρότζεκτ Eurovision. Το κόστος κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό ανήλθε στα 275.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), εκ των οποίων τα 120.000 ευρώ αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα που καλείται να πληρώσει στην EBU.
Επαφές
Τις προηγούμενες ημέρες, η Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης ζήτησε και πήρε άδεια από το Δ.Σ. της εταιρείας να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με φορείς της αγοράς, ξεκινώντας από τις δισκογραφικές εταιρείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη φάση των συζητήσεων, θετικά υποδέχθηκε την πρόταση της ΕΡΤ η εταιρεία Universal, κάποιοι αντέδρασαν αρνητικά, ενώ δεν έλειψαν και παράλογες απαιτήσεις, με πλέον χαρακτηριστική τη φράση στελέχους δισκογραφικής εταιρείας:
«Εξασφαλίστε μας ότι εμείς θα στείλουμε το τραγούδι, και θα δεχθούμε».
Επίσης, καταγράφηκαν και αρνητικές εισηγήσεις για την ίδια τη συμμετοχή, καθώς στέλεχος εταιρείας εξέφρασε την άποψη ότι «λόγω της συγκυρίας, καλύτερα να μην πάμε καθόλου».
Οι συζητήσεις μεταξύ ΕΡΤ και δισκογραφικών θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Από την έκβασή τους αναμένεται να κριθεί αν, τελικά, θα ταξιδέψει φέτος ελληνική αποστολή για το μακρινό Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου διεξάγεται φέτος ο διαγωνισμός, ή αν θα βγούμε εκτός Eurovision.
Οι τελικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, καθώς στο τέλος του μήνα λήγει η προθεσμία της EBU για τη δήλωση συμμετοχής. Παράλληλα, αναμένεται να γίνουν κάποιες διερευνητικές επαφές με ιδιωτικά κανάλια, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμπαραγωγής, σε ό,τι αφορά το κόστος του ελληνικού τελικού.

*tromaktiko

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog