Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στοιχεία – σοκ για την εξάπλωση του AIDS στην Ελλάδα

- Advertisement -

Σοκάρουν ακόμα και τους πιο ψύχραιμους τα στοιχεία για τη διάδοση του AIDS στη χώρα μας, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας. Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος, η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην παράνομη πορνεία και στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών…
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν δωρεάν σύριγγες, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην κοινή χρήση συριγγών μεταξύ των τοξικομανών, που έχει ως συνέπεια την μετάδοση του ιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) φέτος καταγράφτηκαν εφτά νέοι ασθενείς ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με τους λοιμωξιολόγους να κάνουν λόγο για αύξηση της νόσου κατά 50% σε σχέση με πέρσι.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 63% της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Άλλωστε η αύξηση του AIDS στους χρήστες ναρκωτικών έφθασε το 2011 το 1200%. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου η νόσος «θερίζει» στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

star.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog