Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γυμνοί για την ελευθερία της έκφρασης στην Κίνα

- Advertisement -

Δεκάδες Κινέζοι ακτιβιστές πόζαραν γυμνοί στο Διαδίκτυο σήμερα, σε ένδειξη υποστήριξης προς τον καλλιτέχνη Άι Γουεϊγουέι, ο οποίος διώκεται για πορνογραφία. «Το γυμνό δεν είναι πορνογραφία» είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας που δημιούργησαν οι υποστηρικτές του Άι, για να αναρτήσουν τις γυμνές φωτογραφίες τους, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν τη συμπαράστασή τους…

Πολλές από τις φωτογραφίες δεν φέρουν ονόματα, αλλά ο ακτιβιστής Σου Γιουτόνγκ είναι μεταξύ εκείνων που έβαλαν το όνομά τους στις φωτογραφίες τους, ενώ σε μία άλλη εμφανίζονται γυμνοί περίπου 100 υποστηρικτές του Άι.

Η εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται μετά τις πληροφορίες ότι η αστυνομία ανέκρινε έναν από τους συνεργάτες του Άι για τη φωτογραφία του «Μια τίγρη, οκτώ στήθη», στην οποία εμφανίζεται να κάθεται γυμνός ανάμεσα σε τέσσερις, επίσης γυμνές, γυναίκες.

«Νομίζω ότι είναι απλώς μια δικαιολογία για να περιορίσουν την ελευθερία μου» δήλωσε ο 54χρονος Άι ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του έτους στο αεροδρόμιο στο Πεκίνο και τέθηκε υπό κράτηση για 81 ημέρες και τον Ιούνιο αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Στις αρχές του μήνα, η εφορία του Πεκίνο ζήτησε από τον Άι να καταβάλει 15 εκατομμύρια γουάν (2,4 εκατ. δολάρια) σε πρόστιμα και απλήρωτους φόρους της εταιρείας του, Fake Studio.
Μετά τη συγκεκριμένη εντολή, υποστηρικτές του Άι δώρισαν χρήματα, για να τον βοηθήσουν να πληρώσει τους φόρους.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, απ’ ό,τι φαίνεται, για τον κ. Άι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog