Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η προηγούμενη «κατοχή» της Ελλάδας κράτησε 80 χρόνια!

- Advertisement -

«Λίγοι το ξέρουν, αλλά πολλοί αναμένεται να το ζήσουν» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας ιστορίας που αφορά την Ελλάδα και δείχνει να επιστρέφει με τον πλέον εφιαλτικό τρόπο. Είναι γνωστό πως η Ελλάδα δε βρίσκεται πρώτη φορά μπροστά στο χείλος μιας οικονομικής καταστροφής, ωστόσο η τελευταία φορά που «τρόικα» πάτησε το πόδι της στη χώρα μας ήταν το 1878 και ξένοι «αρμοστές» ανέλαβαν τη διάσωση μας…

Το ρόλο του κ. Τόμσεν και του κ. Ράιχενμπαχ είχαν αναλάβει τότε ο Γερμανός Τέστα, ο Γάλλος Λετάν και ο Bρετανός Λόου. Μάλιστα ως αντάλλαγμα για τη διάσωση μας, οι ξένες δυνάμεις είχαν πάρει τότε το μονοπώλιο στο αλάτι, το καθαρό οινόπνευμα, το πετρέλαιο και τα σπίρτα! Τα έσοδα από το εμπόριο όλων αυτών των προϊόντων πήγαιναν απευθείας στους δανειστές χωρίς καμία επιβάρυνση υπέρ του ελληνικού κράτους, κάτι ανάλογο με το σημερινό καθεστώς των ζωνών μειωμένης φορολογίας που επιχειρείται να στηθεί σε περιοχές της Ελλάδας.
Η ντροπιαστική αυτή κατάσταση έληξε μόλις το 1978 με διάταγμα του Αθαν. Καννελόπουλου, το οποίο ουσιαστικά έβαλε τέλος σε μια περίοδο οικονομικής κατοχής των «συμμάχων» μας.
*prionokordela

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog