Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι απεργίες στην Ελλάδα ενοχλούν τον κ. Ρέσλερ

- Advertisement -

Στο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων BDA,
παρευρέθησαν αρκετοί πολιτικοί, ανάμεσα τους και η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγεκλα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε δύο φορές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για το κούρεμα του χρέους.

«Το κούρεμα του ελληνικού χρέους έγινε ήδη» είπε. «Αλλά τώρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες για την ολοκλήρωσή του».

Η δεύτερη αναφορά αφορούσε στην οικονομική ανάπτυξη. Το πρόβλημα εδώ, είπε, δεν είναι η έλλειψη χρημάτων, αλλά η αξιοποίηση τους. «Η Ελλάδα και η Πορτογαλία δεν έχουν κάνει ακόμη χρήση του 70% των ποσών που διαθέτουν για αυτές τα διαρθρωτικά ταμεία της Κοινότητας» είπε. «Κι αυτό παρά τη μείωση του ποσοστού της εθνικής τους συμμετοχής».

Πιο συγκεκριμένος ήταν ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, o οποίος αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα. «Πήγα με την πρόθεση να προωθήσω ένα μεγάλο σχέδιο ανάπτυξης» είπε. «Αλλά τι ανάπτυξη μπορεί να γίνει, όταν δεν υπάρχει καν κτηματολόγιο και όταν οι Έλληνες δεν μπορούν να ξέρουν να οργανώσουν τις ιδιωτικοποιήσεις – χώρια οι απεργίες;» πρόσθεσε.

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος Όλι Ρεν, απέφυγε κάθε νύξη για την Ελλάδα.

Ο λόγος του επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς και στους δυο βασικούς νεωτερισμούς που προετοιμάζει η Επιτροπή για την ευρωζώνη.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog