Μία παγκόσμια έρευνα για τις σεξουαλικές επιδόσεις ανδρών και γυναικών που έγινε γνωστή εταιρία προφυλακτικών, κατέληξε σε δύο συμπεράσματα για τους Έλληνες εραστές: Ή είναι μεγάλοι εραστές καθώς δηλώνουν ότι είχαν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους ή μεγάλοι ψεύτες!..

Η δήλωση τους για τους 30 συντρόφους, τους «δίνει» την ευρωπαϊκή πρωτιά με μεγάλη διαφορά καθώς ακολουθούν ασθμαίνοντας οι Ισπανοί (αναφέρουν 20 διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους), οι Γάλλοι (19) και οι Γερμανοί (17).
Οι Έλληνες αποδεικνύεται ότι είναι και οι πιο «άτακτοι» ερωτικά: το 22% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει «άπιστο» στη σχέση, έπονται οι Ιταλοί (18%) και οι Γερμανοί (11%).

Επίσης ένας στους πέντε Έλληνες άντρες (22%) που βρίσκονται σε σταθερή ερωτική σχέση παραδέχονται ότι έχουν απατήσει τον σύντροφό τους. Ποσοστό δε 8% των ανδρών δεν αρκείται σε μία παράλληλη σχέση, αλλά δηλώνει ότι έχει παράλληλες επαφές με τρεις ή περισσότερες συντρόφους!
Όσο για τις  Ελληνίδες, δηλώνουν κατά μέσο όρο 10 διαφορετικούς συντρόφους στην ενήλικη σεξουαλική ζωή τους, συναγωνιζόμενες τις Γαλλίδες και τις Αγγλίδες. Την πρώτη θέση στην προκειμένη περίπτωση κατακτούν ωστόσο οι Γερμανίδες με 12 ερωτικούς συντρόφους στην ενήλικη ζωή τους.
Σε ό, τι αφορά την απιστία, μία στις δέκα Ελληνίδες με μόνιμη σχέση δηλώνουν ότι έχουν απατήσει το έτερον ήμισυ, ενώ ποσοστό 4% δηλώνει λάτρης των παράλληλων σχέσεων –με τρεις και άνω συντρόφους!

Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της Durex –με αφορμή την ημέρα κατά του AIDS– έδειξαν  ότι το 30% των Ελλήνων δεν χρησιμοποιεί κάποια μέθοδο προφύλαξης ενάντια στο HIV/AIDS και στα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης τους επαφής.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (42%) όσων κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη δηλώνει ότι είχε την πεποίθηση ότι το έτερον ήμισυ δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, παρότι το 26% όσων είχαν σχέση παραδέχονται ότι δεν ήταν βέβαιοι για το αν ο/η σύντροφός τους είχε μολυνθεί στο παρελθόν. Μάλιστα, για αρκετές Ελληνίδες η «ριψοκίνδυνη» σεξουαλική δραστηριότητα ξεκίνησε από νωρίς, αφού μία στις τρεις (33%) δεν πήραν προφυλάξεις στη πρώτη τους επαφή.

Το καλό είναι πάντως ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες (27%) που δεν πήρε μέτρα προφύλαξης παραδέχεται ότι ήταν ένα λάθος, για το οποίο μετάνιωσε. Τέλος, το 75% των Ελληνίδων και το 68% των Ελλήνων συμφώνησαν ότι θα ήθελαν να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σχετικά με το HIV/AIDS.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Durex, μέσω Internet σε 35 χώρες και μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, από την εταιρεία ερευνών Harris Interactive και συνολικά συμμετείχαν 29.003 ενήλικοι (άνω των 18 ετών) σε 36 χώρες από την 6η Σεπτεμβρίου μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2011. Στην έρευνα συμμετείχαν 513 Έλληνες.