«Το Ευrogroup, στις 29 Νοεμβρίου, θα αποφανθεί εάν επαρκούν οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε ο Γκι Σουλέρ, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του κ. Σαμαρά προς τον επικεφαλής της ευρωζώνης…

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Αρεκίλντε περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο έλαβε την επιστολή του κ. Σαμαρά, χωρίς όμως να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.
Ανοίγει ο δρόμος επιτέλους για την εκταμίευση της έκτης δόσης, καθώς με «ικανοποίηση» υποδέχθηκε  η γερμανική κυβέρνηση  το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πριν από λίγο : «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης».

Προηγουμένως εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ   είχε παραπέμψει στους παραλήπτες της επιστολής του κ. Σαμαρά ως αρμόδιους να αξιολογήσουν  του περιεχόμενό της.

*tanea