Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αφγανιστάν: Στη φυλακή επειδή έπεσε θύμα βιασμού!

- Advertisement -

Συγκλονίζει η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας από το Αφγανιστάν, η οποία όχι μόνο έπεσε θύμα βιασμού, αλλά υποχρεώθηκε να παντρευτεί τον βιαστή της και παραμένει στη φυλακή, αφού έμεινε έγκυος έπειτα από την αποτρόπαια πράξη του συγγενή της…
Οι δικαστικές αρχές του Αφγανιστάν ανακοίνωσαν τη μείωση της ποινής της 21χρονης Γκιουλνάζ, η οποία καταδικάστηκε σε 12ετή φυλάκιση για μοιχεία, αμέσως μετά την καταγγελία του βιασμού από συγγενή της πριν από δύο χρόνια.

Η ποινή μειώθηκε στα τρία χρόνια αλλά η 21χρονη παραμένει στη φυλακή, μαζί με το κοριτσάκι που απέκτησε μετά την σεξουαλική επίθεση.

Η Γκιουλνάζ προσπάθησε να κρύψει από την συντηρητική κοινωνία του Αφγανιστάν τον βιασμό, όμως η εγκυμοσύνη την πρόδωσε, αφού άρχισαν έρευνες που οδήγησαν στην καταδίκη της με το σκεπτικό ότι είχε προγαμιαίες σχέσεις. Της δόθηκε η επιλογή να παντρευτεί τον βιαστή της για να βγει από την φυλακή και να να αναγνωριστεί το παιδί της, όμως εκείνη αρνήθηκε.

Ο εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέας, Ραματουλάχ Ναζάρι, ανέφερε ότι καταδικάστηκε διότι δεν κατήγγειλε το έγκλημα νωρίτερα, αφού ανέφερε την επίθεση τέσσερις μήνες αφότου αυτό συνέβη και δεν υπήρχαν σημάδια βιασμού.

Ο βιαστής της 21χρονης βρίσκεται στη φυλακή, διότι κατηγορείται για μοιχεία, κάτι το οποίο αρνείται.

Η “μοιχεία” όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, χρησιμοποιείται συχνά ως όρος και ως κίνητρο αποφάσεων στο αφγανικό δικαστικό σύστημα, ενώ η περίπτωση της Γκιουλνάζ, κάθε άλλο παρά ασυνήθιστη είναι.

Σημειώνεται ότι, όταν αποκαλύφθηκε ότι η κοπέλα ήταν έγκυος, οι οικογένειες συναντήθηκαν, προσπαθώντας να φτάσουν σε οικονομικό συμβιβασμό. Όταν οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο, η καταγγελία για βιασμό, πραγματοποιήθηκε.

Ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα, πάντως, είπε ότι είναι πολύ πιθανό, η 21χρονη να λάβει προεδρική χάρη κι έτσι να δοθεί ένα τέλος στο δράμα της.

CNN / Nooz.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog