Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψήφισμα του δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων για το χαράτσι

- Advertisement -

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΛουτρακίουΑγίων Θεοδώρων κατά τη συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2011 εξέδωσε ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο Δήμος ΛουτρακίουΑγίων Θεοδώρων, αισθάνεται βαθύτατα τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι του Δήμου μας, καλούμενοι να καταβάλουν ποσά δυσβάσταχτα πλέον για κάθε οικογενειακό εισόδημα, με τη μορφή του ειδικού τέλους της ΔΕΗ και ζητά την αναστολή της είσπραξης από τη ΔΕΗ ή άλλο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει πολλοί φορείς.

Στη κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, Ο Δήμος μας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια αρωγής των κατοίκων του Δήμου, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει, κοινωνικά φροντιστήρια, δωρεάν σπιρομετρήσεις κλπ., στοχεύοντας στη δημιουργία κοινωνικής ομπρέλας προστασίας, με σκοπό την συσπείρωση και την αλληλεγγύη όλων στις δύσκολες αυτές ώρες.»

Ακολουθώντας το πνεύμα του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ο Δήμος ΛουτρακίουΑγίων Θεοδώρων χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου θα προσφύγει επίσης για αίτημα ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας που θα εκδικαστεί μαζί με τα αιτήματα των άλλων φορέων στις 2/12/2011.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου εξηγεί στους πολίτες της Κορινθίας ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ .

Α/όσοι συμπολίτες μας αδυνατούν για οποιαδήποτε λόγο να καταβάλλουν το «χαράτσι» στη ΔΕΗ, θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα εξής έγγραφα:

  • Φωτοτυπία της ταυτότητας τους
  • Φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ
  • Φωτοτυπία του αποδεικτικού πληρωμής του λογαριασμού της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, των δημοτικών φόρων και τελών, της ΕΡΤ και του Φ.Π.Α.
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία βεβαιώνονται τα στοιχεία της ταυτότητας τους και για ποιο λόγο δεν προβαίνουν στην καταβολή του χαρατσιού(π.χ. περίπτωση λάθους, αδυναμία πληρωμής κ.λ.π.).
  • Τα έγγραφα θα συρράπτονται σε ένα ενιαίο πακέτο.

Τα ως άνω έγγραφα θα κατατίθενται στη Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου καθημερινώς από την Δευτέρα 28-11-2011 και από ώρα 12:00 μ.. έως ώρα 15:00μ.μ..

Β/ Ακολούθως με επιμέλεια του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου θα αποσταλεί εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση στη ΔΕΗ προς τούτο, καλώντας την να μην προβεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.

Ο σκοπός είναι να ασκηθεί πίεση μαζικά από όλους τους πολίτες έτσι ώστε να αποσυρθεί αυτό το άδικο μέτρο και να μην διακοπή το ρεύμα σε κανένα σπίτι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog